Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Οιδίπους Τύραννος», η πρεμιέρα

Εικόνα του άρθρου «Οιδίπους Τύραννος», η πρεμιέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2019, 13:49
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα κάνει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, στις 5 Ιουλίου (21.30). Είναι η φετινή μεγάλη συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τα «Αθηναϊκά Θέατρα».

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουλίου, για να συνεχίσει αμέσως μετά σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Λιγνάδης στο ρόλο του Οιδίποδα και η Αμαλία Μουτούση στο ρόλο της Ιοκάστης. Στη σκηνή μαζί τους ο Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), ο Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), ο Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), ο Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος) κι ένας χορός 10 επιπλέον ηθοποιών και μουσικών:

Μιχάλης Αφολαγιάν, Δημήτρης Γεωργαλάς, Δημήτρης Καραβιώτης, Κώστας Κοράκης, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Δημήτρης Μαύρος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πολιτάκης, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Ψωμάς.

Αγορά εισιτηρίων: Viva.gr, Κιόσκι Κεντρικής Πλατείας (Ώρες: 12.00 – 15.00 και 19.00 – 21.30). Πληροφορίες: Γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Παπάζογλου 5 – Αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ: 2651025670, ώρες γραφείου).



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back