Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Οιδίπους επί Κολωνώ» στα τέλη Αυγούστου

Εικόνα του άρθρου «Οιδίπους επί Κολωνώ» στα τέλη Αυγούστου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2023, 14:24
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ» ανεβάζει φέτος ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, έρχεται στα Γιάννενα, στα τέλη του καλοκαιριού: στις 29 Αυγούστου, στις 21:30, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Δημήτρης Καταλειφός. Μαζί του: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης κ.ά.

Το έργο: Η τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» είναι το τελευταίο έργο του Σοφοκλή. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ποιητή και πραγματεύεται το τέλος του Οιδίποδα, άλλοτε κραταιού βασιλιά της Θήβας.

Ο Οιδίποδας, γέροντας πια, τυφλός και εξόριστος, φτάνει μετά από μακρά περιπλάνηση στον Αθηναϊκό δήμο του Ίππιου Κολωνού, οδηγούμενος από τη μια του κόρη, την Αντιγόνη. Κάθεται σ' ένα βράχο μέσα στο ιερό άλσος των Ευμενίδων, αλλά κάποιος κάτοικος του Κολωνού τον ανακαλύπτει και του ζητά να φύγει γιατί ο χώρος όπου κάθεται είναι ιερός και άβατος. Ο Οιδίποδας αρνείται γιατί  σύμφωνα με τον χρησμό,  αυτό το μέρος θα είναι ο τόπος της τελικής του ανάπαυσης.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ [ κανονικό] 17 ευρώ [ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65]. Για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων, υπάρχει προσφορά από 12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back