ΒΙΒΛΙΟ

Οι «χαλκέντερες» ιστορίες

Εικόνα του άρθρου Οι «χαλκέντερες» ιστορίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/12/2019, 15:26
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μιχάλης Σπέγγος, ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος και διαβασμένος συγγραφέας των Ιωαννίνων, σε αυτή την χρονική-ιστορική ενότητα.

Ο ίδιος, διάλεξε και πάλι μια άλλη χρονική-ιστορική ενότητα για το νέο του βιβλίο «Χώρα από χαλκό», που κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα»,  τον εκδοτικό στον οποίο εκδίδει πλέον τα βιβλία του ο Σπέγγος.

Η «επιστροφή» στην εποχή του Imperium δεν έμεινε ασχολίαστη από τους ομιλητές, τη φιλόλογο Νίκη Ζούκη και τον πρώην διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί, Σπύρο Μπαλτογιάννη, που μπλέχτηκαν και σε ένα σύντομο «cosplay» με βάση το κείμενο του βιβλίου.

Η κα Ζούκη περιέγραψε την οικειότητα με τα βιβλία του Σπέγγου λέγοντας ότι είναι ο πρώτος που της έρχεται στο μυαλό ως πρόταση ανάγνωσης στους μαθητές της, αλλά και ότι τελικά, «είναι σαν να είμαστε ένα μεγάλο σόι», απευθυνόμενη στο κοινό.

Ο κ. Μπαλτογιάννης ανέτρεξε στους χαρακτήρες του βιβλίου και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κατσάνος, διάβαζε εμβόλιμα κομμάτια του βιβλίου. Σε αρκετά από αυτά, «διαβαζόταν» ο ίδιος ο συγγραφέας, καθώς, σε μια κουβέντα για το σήμερα, με ένα ποτό στο χέρι, τα ίδια περίπου θα συζητήσει κανείς μαζί του.

Τέλος, ο ίδιος ο Μιχάλης Σπέγγος ευχαρίστησε… παραπάνω το κοινό, τονίζοντας το πόσο στηρίζουν το έργο του τα Γιάννενα και οι άνθρωποί τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back