ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Πυξ Λαξ ξανά στη σκηνή (και στα Γιάννενα)

Εικόνα του άρθρου Οι Πυξ Λαξ ξανά στη σκηνή (και στα Γιάννενα)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2018, 15:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Οι Πυξ Λαξ, η μπάντα που δεν διαλύθηκε ποτέ, παρότι ουσιαστικά το ανακοίνωσε αρκετές φορές μέχρι τώρα, ξαναβγαίνει για περιοδεία, με αφορμή τα 30 χρόνια από τη δημιουργία της. Η περιοδεία αυτή θα τη φέρει στις 9 Ιουνίου στον Φρόντζο (εισιτήρια 15  ευρώ προπώληση, 17 ευρώ ταμείο) . 

«Το 1988 δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, έφτιαξαν μια μπάντα, που την επόμενη χρονιά μετονομάστηκαν σε Πυξ Λαξ. Το 1989 έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ. Αυτό ήταν! Υπέγραψαν συμβόλαιο και το 1990 βγαίνει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘Τι άλλο να πεις πιο απλά’», ανατρέχει στην ιστορία τους, το συνοδευτικό δελτίο Τύπου.

Οι Πυξ Λαξ τυπικά διαλύθηκαν το 2004, όταν έδωσαν και την τελευταία τότε συναυλία τους. Το 2009 ο Μάνος Ξυδούς είχε την ιδέα της επανένωσης για συναυλίες, την οποία δεν πρόλαβε να τη δει να υλοποιείται. Μετά το θανάτό του όμως, η μπάντα ξαναβρέθηκε, το 2011 και έκανε δύο από τις μεγαλύτερες σε ακροατήριο συναυλίες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τώρα, ξαναβρίσκονται, άλλα επτά χρόνια μετά από τότε, με την ευκαιρία των «γενεθλίων» τους.

Οι Πυξ Λαξ είναι οι Φίλιππος Πλιάτσικας, Μπάμπης Στόκας, Παναγιώτης Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργος Γιαννόπουλος (τύμπανα) και Νίκος Γιαννάτος (μπάσο).


Σημεία Προπώλησης

Indian, Ανεξαρτησίας 14, Γερμανός απέναντι από το Ρολόι, www.tickethouse.gr (για τις online αγορές καθώς και αυτές από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ/COSMOTE υπάρχει 10% επιβάρυνση).






ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back