Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις…

Εικόνα του άρθρου Οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/12/2020, 22:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τις πρωτοχρονιάτικες, διαδικτυακές μέσω YouTube, εκδηλώσεις του ετοιμάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 21:00, ο Δημήτρης Υφαντής θα ανέβει στη «σκηνή». Μαζί του ο Σωκράτης Καραβίδας (ηλεκτρικό μπάσο) και ο Κώστας Δημητρίου (ντραμς).

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στις 11 το πρωί, θα προβληθεί η πρωτοχρονιάτικη συναυλία με μουσικά  σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων υπό τη διεύθυνση του Γιώργιου Χλίτσιου.

Παίζουν οι μουσικοί: Γεράσιμος Λώλης, 1ο βιολί, Ιωάννα Ειρήνη Καραμάνη, 1ο βιολί, Βασιλική Αρλέτου, 2ο βιολί, Αλέξανδρος Λώλης, 2ο βιολί, Μαριάνθη Καψάλη, βιόλα, Πέτρος Γκογκάκης, βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο, Αποστόλης Παπαπέτρος, κοντραμπάσο, Μαρία Μεσσάρη, φλάουτο, Άγγελος Αντώνογλου, κλαρινέτο, Νικόλαος Κυπριώτης, τρομπέτα-κρουστά, Αναστασία Σταύρου, πιάνο. 

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Ρόδα», η Γιάννα Κούλα θα αφηγηθεί το λαϊκό παραμύθι «Το Χρυσοφεγγαράκι» με μουσική του Δημήτρη Καραγιώργου. Επίσης, την ίδια μέρα, στις 21:00, μουσικά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων θα ερμηνεύσουν μουσική δωματίου με έργα B. Crusell, F. Mendelssohn - Bartholdy και Fr. Krommer. Συμμετέχουν: Άγγελος Αντώνογλου, κλαρινέτο, Απόστολος Δημητρίου, κλαρινέτο, Αναστασία Σταύρου, πιάνο.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ρόδα» η Γιάννα Κούλα θα αφηγηθεί τη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» της Έφη Λαδά με μουσική του Δημήτρη Καραγιώργου. Την ίδια μέρα, Κυριακή 3 Ιανουαρίου, στις 21:00, θα προβληθεί το δεύτερο μέρος από τις «Στιγμές από τη μουσικοχορευτική παράδοση της Ηπείρου και της Ελλάδας» με το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back