ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Moody Blues συναντούν τους Dire Straits

Εικόνα του άρθρου Οι Moody Blues συναντούν τους Dire Straits
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2019, 18:01
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, το Stage φιλοξενεί ένα τρίωρο αφιέρωμα σε δύο μεγάλες μπάντες, τους Moody Blues και τους Dire Straits. Θα παίξουν αντίστοιχες γιαννιώτικες μπάντες, δύο side projects των Deans, του παλιότερου, δραστήριου συγκροτήματος των Ιωαννίνων.

Οι Moody Blues που δεν είναι απλώς… μπλουζ, αλλά μια από τις κορυφαίες μπάντες στο ψυχεδελικό και προοδευτικό ροκ, γύρω από τη μορφή του πληθωρικού Ρόμπερτ Φριπ, έχουν επηρεάσει συγκροτήματα όπως οι Yes, Genesis, ELO, BJH, ELP. Είναι οι πρώτοι που έπαιξαν και ηχογράφησαν με τη συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου το 1967.
Τα 22 προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια από εννιά άλμπουμ του συγκροτήματος, από το 1967 ως το 1981 θα παίξουν οι Π. Νάστος –τραγούδι, Α. Σωτηρόπουλος-κιθάρα, Ι. Παπανδρώνης-μπάσο, Π. Τέλλης –φλάουτο, Α. Νάστος –πλήκτρα και Λ. Αθανασίου-ντραμς.

Το δεύτερο πρότζεκτ, αυτό των Dire Straits, επιλέγει τραγούδια από τους δύο πρώτους τρομερούς δίσκους τους, το ομώνυμο και το Communiqué. Παίζουν οι Β. Μπουλουχτσής - τραγούδι, κιθάρα, Θ. Τσουμάνης –κιθάρα, Α. Μπότσιος –μπάσο, Α. Ραβάνογλου –ντραμς.

Πόρτες ανοίγουν στις 21.30, ώρα έναρξης στις 22.30. Προπώληση, μειωμένο, φοιτητικό: 6€, ταμείο: 8€ (Η τιμή του μειωμένου ισχύει και στο ταμείο) Σημεία προπώλησης: Γερμανός (απέναντι από Ρολόι), Giorgio (στοά Ορφέα), Vision of Sound (Ν. Ζέρβα 78).
Τηλεφωνικά στο 11876 και ηλεκτρονικά μέσω viva.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back