ΚΟΣΜΟΣ

​Οι μισοί Ευρωπαίοι συνδέουν τη μετανάστευση με την τρομοκρατία

Εικόνα του άρθρου ​Οι μισοί Ευρωπαίοι συνδέουν τη μετανάστευση με την τρομοκρατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2016, 12:38
ΚΟΣΜΟΣ

​Οι μισοί Ευρωπαίοι συνδέουν τη μετανάστευση με την τρομοκρατία

Ξενοφοβικές τάσεις αναδύονται στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Κέντρο Pew, το οποίο εδρεύει στην Ουάσιγκτον, το ποσοστό των ατόμων που πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες θα αυξήσουν την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα τους είναι 46% στη Γαλλία, 52% στη Βρετανία, 61% στη Γαλλία, 71% στην Πολωνία και 76% στην Ουγγαρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δικαιώνει αυτό το σκεπτικό, δηλώνοντας τη Δευτέρα πως «εν μέρει, οι προσφυγικές ροές χρησιμοποιήθηκαν για τη μετακίνηση τρομοκρατών».

Επιπλέον, διαπιστώνεται πως το 72% των Ελλήνων ισχυρίζεται ότι οι πρόσφυγες επιβαρύνουν την οικονομία, θέση που εμφανίζεται κυρίως στις ανατολικές χώρες.

Οι Ούγγροι φαίνεται να παίρνουν τα πρωτεία, καθώς 76% δηλώνει ότι φοβάται αύξηση των τρομοκρατικών κρουσμάτων, ενώ 82% θεωρεί τους πρόσφυγες βαρίδι για την εθνική οικονομία.

Ειδικά όσον αφορά στους Έλληνες, το 55% φέρεται να συνδέει τις προσφυγικές ροές με το ενδεχόμενο αύξησης των τρομοκρατικών επιθέσεων. Το 30% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως οι μετανάστες ευθύνονται για την εγκληματικότητα περισσότερο από άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

Τα στοιχεία του Κέντρου Pew έδειξαν και τις διαχρονικές διαφορές σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, το 2005 στη Γερμανία, μόνο 9% του πληθυσμού πίστευε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες ήθελαν να υιοθετήσουν τοπικές συνήθειες, ενώ τώρα το ποσοστό που το πιστεύει αυτό είναι 32%. Στη Γαλλία, το ποσοστό αυτό ανέβηκε στο 43%, από το 36% που ήταν το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back