ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Κινέζοι αγόρασαν την τεχνολογία του AirCar

Εικόνα του άρθρου Οι Κινέζοι αγόρασαν την τεχνολογία του AirCar
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2024, 13:08
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η τεχνολογία πίσω από ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο, που αρχικά αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε με επιτυχία στην Ευρώπη, αγοράστηκε από μια κινεζική εταιρεία, σύμφωνα με το BBC.

Με κινητήρα BMW και συμβατικά καύσιμα, το AirCar πέταξε για 35 λεπτά μεταξύ δύο αεροδρομίων της Σλοβακίας το 2021, χρησιμοποιώντας διαδρόμους για απογείωση και προσγείωση.

Χρειάστηκαν μόλις δύο λεπτά για να μετατραπεί από αυτοκίνητο σε αεροσκάφος.


Τώρα τα οχήματα που κατασκευάζονται με βάση το σχέδιό του θα χρησιμοποιηθούν εντός μιας «συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής» της Κίνας.

Η Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, με έδρα την Cangzhou, αγόρασε τα αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής και χρήσης αεροσκαφών AirCar.

Η εταιρεία έχει κατασκευάσει το δικό της αεροδρόμιο και τη δική της σχολή πτήσεων μετά από προηγούμενη εξαγορά από άλλη σλοβακική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, δήλωσε ο Anton Zajac, συνιδρυτής της KleinVision, της εταιρείας που δημιούργησε την AirCar.

Η KleinVision αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιο ποσό πούλησε την τεχνολογία. Το AirCar έλαβε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από την Αρχή Μεταφορών της Σλοβακίας το 2022 και εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο YouTuber Mr Beast νωρίτερα φέτος.

Έχοντας πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων, η Κίνα αναπτύσσει τώρα ενεργά λύσεις ιπτάμενων μεταφορών.

Τον περασμένο μήνα μια εταιρεία με την επωνυμία Autoflight πραγματοποίησε δοκιμαστική πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους μεταφοράς επιβατών μεταξύ των πόλεων Shenzhen και Zhuhai. Το ταξίδι, το οποίο διαρκεί τρεις ώρες με αυτοκίνητο, ολοκληρώθηκε σε 20 λεπτά, σύμφωνα με την εταιρεία, αν και το αεροσκάφος δεν περιείχε επιβάτες.

Και το 2023 η κινεζική εταιρεία eHang έλαβε πιστοποιητικό ασφαλείας από για το ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί της. Εδώ, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι τα ιπτάμενα ταξί θα μπορούσαν να αποτελέσουν τακτικό χαρακτηριστικό των ουρανών μέχρι το 2028.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back