ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι καλλιέργειες το μεγάλο θύμα

Εικόνα του άρθρου Οι καλλιέργειες το μεγάλο θύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2016, 12:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η χτεσινή βραδιά τα είχε όλα: μπουρίνι, χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και φυσικά ζημιές. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται επί ποδός και περιμένει σήμερα το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα είναι μικρότερης έντασης.

Το χτεσινό κύμα κακοκαιρίας άφησε πίσω του αρκετές ζημιές με την περιοχή της Κόνιτσας να έχει πληγεί περισσότερο. Αργά το βράδυ, μάλιστα, έκλεισε η εθνική οδός λόγω των φερτών υλικών από το βουνό. Με τη βοήθεια των μηχανημάτων, η Πολιτική Προστασία απομάκρυνε τις πέτρες και τα χώματα. Ζημιές έγιναν και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, σε Τζουμέρκα, Ζαγόρι και Μέτσοβο.

Οι μεγαλύτερες ζημιές όμως έγιναν στις καλλιέργειες. Από νωρίς σήμερα το πρωί, αρκετοί καλλιεργητές από Κόνιτσα αλλά και από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων απευθύνονται στην Πολιτική Προστασία για να πάρουν βεβαιώσεις προκειμένου να διεκδικήσουν αποζημιώσεις λόγω κακοκαιρίας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Και ως συνήθως, από το "μενού" της κακοκαιρίας, δεν έλειψαν πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες, ενώ πλημμύρισε και ο καταυλισμός των προσφύγων στον Κατσικά.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back