ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι «Ιθάκες» των προσφύγων μέσα από την τέχνη

Εικόνα του άρθρου Οι «Ιθάκες» των προσφύγων μέσα από την τέχνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2016, 22:02
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το «My Journey-Το ταξίδι μου» είναι μια έκθεση που παρουσιάζει το καλλιτεχνικό έργο των νέων προσφύγων που διαμένουν στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη στη Φιλιππιάδα. Οι πρόσφυγες έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν την πορεία τους από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον μέσα από τη φωτογραφία, το παιχνίδι, την ηχητική και εικαστική προσέγγιση.  Με αφετηρία το ποίημα του Καβάφη «Ιθάκη» εκφράζουν καλλιτεχνικά «οι Ιθάκες τι σημαίνουν» για εκείνους. Η έκθεση θα φιλοξενείται στον πολυχώρο της πλατείας Φιλιππιάδας μέχρι την Πέμπτη 21 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας: 19.00-22.00).

Τα έργα δημιουργήθηκαν μέσα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια φωτογραφίας και θεραπείας της τέχνης που υλοποίησε η Α.Μ.Κ.Ε «Amaka» σε συνεργασία με τη Mercy Cops, με εισηγήτριες τη Δάφνη Καλαφάτη, την Ανδρομάχη Βρακατσέλη και τη Φωτεινή Παπαχατζή. Το όλο εγχείρημα υποστηρίζει η ΚΑΔΡΩ Φιλιππιάδας.

Το εργαστήρι της Φιλιππιάδας αποτελεί κομμάτι του ευρύτερου προγράμματος θεραπείας της Τέχνης «Art Emergency» , που σχεδίασε η Amaka μαζί με την Mercy Corps σαν μια άμεση απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται και σε άλλους καταυλισμούς στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα του προγράμματος προβλέπεται να παρουσιαστούν τον Οκτώβριο σε μια μεγάλη εικαστική έκθεση στην Αθήνα.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back