Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι φορείς αποχαιρετούν τον παπα-Θανάση

Εικόνα του άρθρου Οι φορείς αποχαιρετούν τον παπα-Θανάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2021, 15:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον ιερομόναχο Χατζή, τον αγαπητό παπα-Θανάση της Δουραχάνης, αποχαιρετούν φορείς και παράγοντες των Ιωαννίνων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει εκφράσει τα συλλυπητήριά του εδώ.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στην ανακοίνωσή του, τονίζει ότι με τον παπα-Θανάση μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά «και με τιμούσε με τη φιλία και την αγάπη του».  Συμπληρώνει ότι «Δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα ενέπνευσε όλα αυτά τα χρόνια πλήθος εθελοντών να συνδράμουν το πολύπλευρο έργο του που είχε επίκεντρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα τα παιδιά, πολλά από τα οποία σήμερα είναι επιστήμονες και πάντα ευγνώμονα για τη στήριξή   που είχαν στη ζωή τους από τον παπα- Θανάση.  Ο παπα- Θανάσης αφήνει βαριά παρακαταθήκη, για τα πνευματικά του τέκνα, για την αδελφότητα της μονής, για όλους μας».

Η Ενότητα Πολιτών εκφράζει τη θλίψη της και τονίζει: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μοναστήρι της Παναγίας της Ντουραχάνης είχε  παραχωρήθηκε στον πατέρα Αθανάσιο εγκαταλειμμένο. Εκείνος το «ανέστησε» με τα χέρια του, ενώ με τη δική αφοσίωση και το όραμά, ‘φύτρωσε’ το ‘Άνθος’, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Συμπληρώνει ότι «ο γέροντας της Ντουραχάνης, λιθαράκι λιθαράκι έχτισε αυτή τη μικρή, αλλά μεγάλη σε συμβολισμό, κοινωνία προσφοράς, εθελοντισμού και αγάπης».

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία: «Ο ίδιος με τους συνεργάτες του, φρόντιζε για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά ανθρώπων ανεξαρτήτως προέλευσης, χωρίς να επιδιώκει την προβολή του έργου του. Σεμνός αλλά απόλυτα δημιουργικός ήταν το συνώνυμο της άδολης προσφοράς και είχε καταφέρει να γίνεται σεβαστός σε όλη την επικράτεια για όλη του την προσφορά προς κάθε κατεύθυνση. Η πόλη μας και όχι μόνο, οφείλει πολλά στο πέρασμα του από τον τόπο μας. Δίδαξε αγάπη, ήθος, ευεργεσία, κάτι που αφήνει σαν στίγμα και παρακαταθήκη σε όλους όσους θέλουν να ακολουθήσουν την περπατησιά του».

Γιάννενα τώρα

«Με την κοινωνική του προφορά και το φιλανθρωπικό του έργο, κυρίως απέναντι σε απροστάτευτα παιδιά, κατόρθωσε να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλης της κοινωνίας, διδάσκοντας σε όλους εμάς πως χριστιανική αγάπη είναι να βλέπεις το πρόσωπο του Χριστού στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους και απροστάτευτους. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή σ’ αυτήν την πόλη μέσω του έργου του, ένα έργο που όλοι εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε ακολουθώντας το παράδειγμά του».

Ορίζοντες Ηπείρου

«Λυπούμε ειλικρινά για την ήταν έμπνευση για όλους μας. Ένας σκληρός εργάτης του χριστιανισμού και της φιλανθρωπίας. Αν δεν υπήρχε παράδεισος θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε για τον παπα-Θανάση. Θα τον έχω στην καρδιά μου και θα τηρώ όσα μας έμαθε όλα τα χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back