Oikonomou pisoi
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Οι φοιτητές της Ιατρικής Ιωαννίνων ζητούν να εμβολιαστούν

Εικόνα του άρθρου Οι φοιτητές της Ιατρικής Ιωαννίνων ζητούν να εμβολιαστούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/03/2021, 21:10
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο φοιτητικός σύλλογος της Ιατρικής Ιωαννίνων επανέρχεται για τους εμβολιασμούς των φοιτητών, με επιστολή που απευθύνει στον πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, στην πρόεδρο του τμήματος Άννα Μπατιστάτου, στο διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκο Κατσακιώρη, την πρόεδρο της επιτροπής λοιμώξεων Σταυρούλα Τσιάρα και το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Εν τάχει, ζητάνε την άμεση κατάρτιση προγράμματος εμβολιασμού για τους φοιτητές-τριες της Ιατρικής που συμμετέχουν ή θα συμμετάσχουν στις κλινικές.

Σημειώνει ότι οι 167 τελειόφοιτοι-ες της Ιατρικής, που σύντομα θα εμπλακούν στο κλινικό έργο, στο ΠΓΝΙ, είναι ανεμβολίαστοι.

Ανατρέχει στο ιστορικό της υπόθεσης, με τα σχετικά αιτήματα που κατατέθηκαν και την κατάρτιση μιας «ανεπίσημης εσωτερικής λίστας» που τους ζητήθηκε, ώστε να μπούνε στον εμβολιασμό, όταν ακυρώνονται ραντεβού, για να μην μένουν αδιάθετες δόσεις και χάνονται.

Όπως σημειώνει ο σύλλογος, στις 9 Μαρτίου διαπιστώθηκε ότι η κεντρική πλατφόρμα δεν δεχόταν καθόλου φοιτητές, καθώς δεν ήταν στις προγραμματισμένες προς εμβολιασμό ομάδες. Κάποιοι φοιτητές-τριες επαναπρογραμμάτισαν, όπως αναφέρει ο σύλλογος, ραντεβού για πρώτη δόση στις αρχές Απριλίου.

Ο σύλλογος τονίζει ότι, ειδικά μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, ότι οι κλινικές θα ξεκινήσουν ξανά μετά το Πάσχα, και λαμβάνοντας υπόψη τη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, για τους φοιτητές-τριες του 5ου έτους της Ιατρικής, είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων, διάθεση μέσων ατομικών προστασίας, μαζικών ελέγχων, αλλά και εμβολιασμό των φοιτητών, μαζί με τους υγειονομικούς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back