ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προσφεύγουν κατά του οργανισμού του Δήμου Ιωαννιτών

Εικόνα του άρθρου Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ προσφεύγουν κατά του οργανισμού του Δήμου Ιωαννιτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2024, 12:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων προσέφυγε κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) για την ενσωμάτωση των καταργούμενων νομικών προσώπων.

Ο σύλλογος, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, επικαλείται τη μαρτυρία των μελών του στη συνεδρίαση του Δήμου Ιωαννιτών, ότι «στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν προσθήκες αλλά και τροποποιήσεις μετά τη λήξη της συνεδρίασης». 

Ο σύλλογος αναφέρει ότι προσφεύγει γιατί ΟΕΥ δεν προβλέπεται θέση παιδιάτρου, η οποία είναι υποχρεωτική από τη νομοθεσία αλλά και απαραίτητη για την έγκριση των δικαιολογητικών των παιδιών κατά τις εγγραφές, για τον τρόπο με τον οποίο δομείται η Διεύθυνση Προσχολικής Ηλικίας και Δημιουργικής Απασχόλησης (Παιδικοί/Βρεφικοί Σταθμοί - ΚΔΑΠ), κ.α.

Αναφέρει ακόμα ότι «η δημοτική αρχή αποκλείει από τις θέσεις ευθύνης στη Διεύθυνση Τρίτης Ηλικίας (ΚΑΠΗ κ.λπ.) κλάδους και ειδικότητες πτυχιούχων της ίδιας σχολής (της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας) με τους κοινωνικούς λειτουργούς, υποτίθεται, λόγω μη συνάφειας με το εξειδικευμένο αντικείμενο, ενώ επιτρέπει την κατάληψη της θέσης ευθύνης σε ΠΕ Διοικητικούς Υπαλλήλους (κατηγορία στην οποία εντάσσεται οποιοσδήποτε πτυχιούχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πχ Φιλόλογος, Κτηνίατρος, Τοπογράφος κοκ)».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back