Μια Παλαιστίνια αγρότισσα σκορπάει τις ελιές στον άνεμο προκειμένου να τις απαλλάξει από τα φύλλα στο χωράφι της στα περίχωρα του χωριού Asera της Δυτικής Όχθης κοντά στην πόλη Ναμπλούς. Δυτική Όχθη, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.
Η συγκομιδή της ελιάς από τους αγρότες στην περιοχή γίνεται από τις 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, μερικές χιλιάδες οικογένειες ζουν από την καλλιέργεια των ελιών σε χωράφια που καταλαμβάνουν περίπου το 48% της γεωργικής γης στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου το 93% της συγκομιδής οδεύει προς τα ελαιοτριβεία, ενώ το υπόλοιπο χρησιμοποιείται στην παραγωγή σαπουνιού.
Φωτογραφία: EPA/ALAA BADARNEH
σχετικα αρθρα
- Τα οπωροφόρα της ΗπείρουΠορτοκαλιές και μικρόκαρπα, τα κύρια είδη
- «Winter is coming»Οι πρόσφυγες αρνούνται να περάσουν χειμώνα στις σκηνές
- «Ιστορική» συμφωνία Ισραήλ-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (upd)Που θα οδηγήσει στην πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων τους