ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις δεν είναι προσωπικά δεδομένα»

Εικόνα του άρθρου «Οι δημόσιες τοποθετήσεις δεν είναι προσωπικά δεδομένα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2021, 01:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η πανδημία έφερε πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Χρειάστηκε αρκετός καιρός μέχρι Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια (αν και όχι όλα) να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να μεταδίδουν τις συνεδριάσεις τους μέσω του διαδικτύου τηρώντας την αρχή της δημοσιότητας.

Ένα από τα Περιφερειακά Συμβούλια που δεν μεταδίδει τις συνεδριάσεις του διαδικτυακά είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Η περιφερειακή αρχή έχει δώσει πρόσβαση στα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία μπορούν να παρακολουθούν την τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός του κτιρίου, με όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που συνοδεύουν αυτή τη διαδικασία….

Αύριο, γίνεται μια ιδιαίτερη σημαντική συνεδρίαση. Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κάνει τηλεδιάσκεψη για το θέμα της πορείας του έργου των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα ζήτησε από το προεδρείο να μεταδώσει τη συνεδρίαση διαδικτυακά. Και η απάντηση στο αίτημά της ήρθε από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας η οποία εμπλέκει τα προσωπικά δεδομένα.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η παράταξη παραπέμπει καταρχάς στο απαντητικό υπηρεσιακό σημείωμα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σύμφωνα με το οποίο το ζήτημα της δημόσιας μετάδοσης των συνεδριάσεων από το διαδίκτυο «δεν έχει ρυθμιστεί ρητά νομικά». Την ίδια ώρα, στο σημείωμα επισημαίνεται ότι η μετάδοση μιας συνεδρίασης από το διαδίκτυο συνιστά πράξη επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων…

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Περιφέρεια Ηπείρου απέστειλε σήμερα στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου έγγραφο με το οποίο ζητείται η συγκατάθεση όλων των μελών. «Ούτε λίγο ούτε πολύ η Περιφέρεια Ηπείρου αρνείται τον δημόσιο χαρακτήρα των συνεδριάσεων και γι’ αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα προσωπικών δεδομένων για τη μετάδοσή τους […]. Θεωρούμε το έγγραφο απαράδεκτο πολιτικά αλλά και ένδειξη μικρότητας το γεγονός ότι αξιοποιούνται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για να βοηθήσουν στο ‘κρυφτούλι’ που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα» τονίζει η παράταξη, θυμίζοντας και την άρνηση της περιφερειακής αρχής να προσκομίσει ουσιώδη έγγραφα για την πορεία του έργου των σταθμών μεταφόρτωσης «ακόμη και μετά την εισαγγελική παραγγελία».

Και η παράταξη... αναρωτιέται εντέλει αν ζητήθηκε «γραπτή συναίνεση για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων» από την υφυπουργό Εργασίας που μίλησε πριν από λίγες μέρες σε ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back