Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Απόκριες επέστρεψαν στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Οι Απόκριες επέστρεψαν στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/02/2023, 15:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από ακριβώς τρία χρόνια, οι Απόκριες στα Γιάννενα και παντού, ματαιώθηκαν. Εκείνες τις μέρες, ο τότε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα COVID στην Ελλάδα.

Η επόμενη χρονιά το 2021, ήμασταν στην «βαθιά καραντίνα». Μόνο σποραδικοί «αποκριάτικοι ήχοι» (=στρακαστρούκες) θύμιζαν τι μέρες ήταν.

Πέρυσι δεν υπήρχε καραντίνα, υπήρχαν όμως περιοριστικοί όροι και όχι τζαμάλες.

Φέτος, ήταν μια χρονιά όπως πριν από 4 (ολόκληρα) χρόνια. Ή τουλάχιστον η πόλη προσπάθησε να θυμηθεί «πώς ήταν πριν» και παρά τη βροχή που έπεσε μετά από πολλές αίθριες μέρες, σχεδόν ακριβώς τις «κρίσιμες» ώρες, όλα έγιναν σχεδόν όπως πρέπει.


Παρότι η ζωντάνια και το κέφι, ελέω βροχής, δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με παλιότερα, ο κόσμος όμως (κυρίως επισκέπτες-τριες) ήταν πολύς, η κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους μεγάλη –άλλο ένα δείγμα ότι δεν γνώριζαν οι επισκέπτες-τριες τους «όρους του παιχνιδιού» στις τζαμάλες- και τα hotspots της πόλης ήταν σχεδόν αφόρητα γεμάτα.

Για την ιστορία, το 2023 άναψαν 26 τζαμάλες σε όλη την πόλη των Ιωαννίνων και 67, σε όλη την έκταση του Δήμου. Αυτές, τις διοργάνωσαν φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι κ.λπ. Ενδέχεται φυσικά να ήταν σημαντικά περισσότερες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back