Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι απάτες δεν σταματούν στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Οι απάτες δεν σταματούν στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2017, 03:10
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι επιτήδειοι δοκιμάζουν συνεχώς νέα «κόλπα» στα Γιάννενα, τα οποία δυστυχώς πετυχαίνουν αρκετές φορές. Πριν από μερικές εβδομάδες έκαναν το «κόλπο των εφοριακών». Κατάφεραν να πάρουν ένα ικανό ποσό κάποιων χιλιάδων ευρώ από ηλικιωμένη που πείστηκε ότι θα πρέπει να τους το δώσει για να πάρει πίσω πολλαπλάσια επιστροφή φόρου. Τελικά, πήρε την αστυνομία…

Τις τελευταίες μέρες οι απατεώνες εφαρμόζουν καινούργιο κόλπο, λιγότερο «κομψό», εξίσου όμως προσοδοφόρο: υποδύονται της ΔΕΗ και με το πρόσχημα ηλεκτρολογικών εργασιών για να «προληφθεί βραχυκύκλωμα» και πυρκαγιά, πείθουν ηλικιωμένους κυρίως να… μαζέψουν τα τιμαλφή σε συγκεκριμένο μέρος του σπιτιού για τα «γλιτώσουν» αν προκληθεί πυρκαγιά. Στη συνέχεια, ενώ ένας «κοιτάει τα καλώδια», ο άλλος μαζεύει τα χρήματα και τα χρυσαφικά που πλέον, ξέρει πού βρίσκονται.

Η αστυνομία στα Γιάννενα επισημαίνει το αυτονόητο: ότι κανείς (μα κανείς) δεν θα έρθει να μπει σπίτι σας για να φτιάξει ο,τιδήποτε. Για να έρθει η ΔΕΗ άλλωστε, θα πρέπει να την έχετε καλέσει. Εργασίες από μόνη της, κάνει μόνο σε σημεία εκτός σπιτιών. Επίσης, κανείς (μα κανείς) δεν θα σας δώσει πίσω περισσότερα χρήματα αν του δώσετε εσείς, ενώ μάλιστα το βλέπετε για πρώτη φορά στη ζωή σας.

Καμία δημόσια υπηρεσία δεν εμφανίζεται… από μόνη της, για να κάνει κάποια εργασία κατ’ οίκον. Μην «τσιμπάτε» λοιπόν.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back