Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 20-09-2020, 11:01
ΗΠΕΙΡΟΣ

 Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζει μια νέα μέθοδο, με νομοσχέδιο, για να καλυφθεί το κενό που άφησε στο τηλεοπτικό σήμα, η διαχείριση από τον ιδιωτικό τομέα και τη Digea.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πολίτες θα καταθέτουν τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και θα επιδοτούνται με 150 ευρώ για την απόκτηση του εξοπλισμού και την εγκατάσταση του αποκωδικοποιητή.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, δίνοντας κουπόνι 110 ευρώ, με διαφορετική μέθοδο παροχής. Τότε, η σημερινή κυβέρνηση είχε ψηφίσει «παρών», διατεινόμενη ότι «η ΝΔ είχε μεριμνήσει για ολοκληρωτική κάλυψη» κάτι που ωστόσο δεν ίσχυσε στην πράξη.

Τώρα, το «κουπόνι» επανέρχεται και το κράτος παρεμβαίνει για να καλύψει το κενό που άφησε η διαχείριση από τον ιδιωτικό τομέα.

Tο πρόγραμμα αφορά 960 οικισμούς σε λευκές περιοχές, καθώς προστίθενται σε πρώτη φάση 520 οικισμοί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός σύμφωνα με την έκδοση σχετικής απόφασης του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης να προστεθούν επιπλέον οικισμοί εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Το θετικό είναι ότι φαίνεται πως η διαδικασία απλοποιείται σχετικά. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους για την επιλογή του παρόχου της αρεσκείας τους και τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Το πρόγραμμα αφορά, σε πρώτη φάση, τις εξής 48 περιοχές της Ηπείρου:


ΠΡΕΒΕΖΑ

Κερασώνας

Αγιά,η

Κυψέλη

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Νέα Μουσιωτίτσα

Πρωτόπαππα

Βροσίνα

Ζωοδόχος

Κουτσελιόν

Πέραμα

Ανήλιον

Παρακάλαμος

Ποντικάται

Μονή Βελλάς

Βρίστοβο

Διμοκόριον

Κάτω Λαβδάνη

Ψηλόκαστρο

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Πλαταριά

Αετός

Αμπελώνας

Αχλαδιά

Βαβούρι

Γαρδίκι

Κάτω Ξέχωρο

Κερασοχώρι

Κεφαλοχώρι

Κοκκινολιθάρι

Κουρεμάδιον

Λεπτοκαρυά

Λία

Λίστα

Άνω Παλαιοκκλήσι

Κάτω Παλαιοκκλήσι

Πηγαδούλια

Ραβένη

Ρίζο

Φανερωμένη

Βρυσέλλα

Κεφαλοχώριον

Λίστα

Χαραυγή

ΑΡΤΑ

Λιμίνη

Έλατος

Παντάνασσα

Ροδαυγή

Αθαμάνιον

Βουργαρέλι

Μεγάρχη

 
200 λέξεις απομένουν.
  • Καίτη
    Καίτη
    Άντε να δούμε επιτέλους ελληνικά κανάλια στην τηλεόραση, μόνο αλβανικά βλέπουμε και ΕΡΤ.
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα