ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ογκώδη, το πρόβλημα που δεν υποχωρεί

Εικόνα του άρθρου Ογκώδη, το πρόβλημα που δεν υποχωρεί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/10/2024, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αδυναμία διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων που σχηματίζουν χωματερές κατά τόπους, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που είναι σε πλήρη δραστηριότητα οι ανακαινίσεις, οι μετακομίσεις κ.λπ., είναι μόνιμη.

Αναγκαστικά, επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο, με διαπίστωση του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ότι «η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη».

Όπως είπε, γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με το ΔΙΑΔΗΜΑ (στην Κοζάνη) «να νοικιάσουμε θρυμματιστή που θα τοποθετηθεί δίπλα στο «πράσινο σημείο», για να μειωθούν οι αποστάσεις που πρέπει να καλύπτονται και να διαχειρίζονται οι υπηρεσίες μεγαλύτερες ποσότητες.

Είπε επίσης ότι «κάθε πολίτης πρέπει να πηγαίνει τα μπάζα σε αδειοδοτημένους χώρους» (σημειώνεται ότι τα μπάζα είναι διαφορετική περίπτωση από τα ογκώδη) και ζήτησε κατανόηση από τους πολίτες, ζητώντας τους να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του εργοταξίου του Δήμου για ραντεβού για τα ογκώδη.

Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο δεν απαντάει πάντα, ενώ κατά διαστήματα και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα προσωπικού, τα ραντεβού δεν κλείνονται…

Ο κ. Μπέγκας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «κρέμασε» τους Δήμους με το πρόγραμμα για πρόσληψη εργαζόμενων ηλικιών 55+, λέγοντας ότι «θα είχαμε 30-35 εργαζόμενους περισσότερους, στην καθαριότητα».

Τέλος, άφησε αιχμές κατά επαγγελματιών, λέγοντας ότι υπάρχει υποψία ότι «εναποθέτουν ογκώδη σε παράξενες ώρες» και είπε ότι «θα υπάρξει αστυνόμευση».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μάκης Χρυσοστόμου αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα, λέγοντας ότι ο Δήμος βεβαίωσε αρκετά πρόστιμα τελευταία και είπε ότι έχουν γίνει κινήσεις μεν, αλλά «δεν είπαμε ότι ο Δήμος είναι τέλειος», υποσχόμενος ωστόσο ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαγεωργίου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι υπεκφεύγει των προβλημάτων και ρίχνει την ευθύνη σε τρίτους παράγοντες, όπως η έλλειψη προσωπικού και ότι ουσιαστικά «ανακαλύπτει ειδικές συνθήκες».


ΣΧΟΛΙΑ
Θανάσης
Δουλειά του Δημάρχου είναι να προσαρμοστεί στις ανάγκες και συνθήκες που επικρατούν στην πόλη και να δώσει λύσεις. Ξεχνάει ο Χρυσοστόμου τις αναρτήσεις με ογκώδη που έκανε για την προηγούμενη Δημοτική αρχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3