Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Οθέλλος» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Εικόνα του άρθρου «Οθέλλος» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2021, 01:17
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το σπουδαίο έργο του Σαίξπηρ «Οθέλλος» θα ανέβει στη σκηνή του υπαίθριου θεάτρου της ΕΗΜ, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, με τον Αιμίλιο Χειλάκη και τον Μανώλη Δούνια να σκηνοθετούν τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο.

Εκτός από τον Γ. Μπέζο, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Το έργο του Σαίξπηρ παρουσιάζεται σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη και με πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Η υπόθεση: Βρισκόμαστε στη Βενετία την εποχή της ακμής της και ο Μαυριτανός Οθέλλος είναι ο πιο γενναίος και νικηφόρος στρατηγός της. Η απόφασή του να παντρευτεί μυστικά τη νεαρή, ευγενικής καταγωγής Δυσδαιμόνα, προκαλεί την οργή του πατέρα της Βραβάντιου, που έξαλλος, απευθύνεται στον Δόγη της Βενετίας, θεωρώντας ότι ο Μαύρος ξελόγιασε το παιδί του. Όμως η Δυσδαιμόνα ομολογεί δημόσια τον έρωτά της και ο Δόγης, που χρειάζεται τον Οθέλλο, τον στέλνει στην Κύπρο να αντιμετωπίσει τους Τούρκους. Εκεί ο Ιάγος, ο σημαιοφόρος του, που μισεί τον Οθέλλο και θέλει να τον εκδικηθεί γιατί διάλεξε τον Κάσσιο και όχι εκείνον για υπασπιστή του, δηλητηριάζει το μυαλό του με την υποψία ότι η Δυσδαιμόνα και ο Κάσσιος έχουν ερωτική σχέση. Χρησιμοποιεί μάλιστα τη σύζυγο του Αιμιλία και τον αριστοκράτη Ροδρίγο για να τον εξαπατήσει. Ο Οθέλλος βυθίζεται στην τρέλα της ερωτικής ζήλιας, ενώ το μίσος του Ιάγου οδηγεί τον Οθέλλο στον όλεθρο.

Εισιτήριο: 20 ευρώ - 15 ευρώ το μειωμένο (viva.gr).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back