ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ζελένσκι εκθειάζει τα αμερικανικά και γερμανικά συστήματα αεράμυνας

Εικόνα του άρθρου Ο Ζελένσκι εκθειάζει τα αμερικανικά και γερμανικά συστήματα αεράμυνας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2023, 14:55
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία βλέπει «σημαντικά αποτελέσματα» από τα αμερικανικά και γερμανικά συστήματα αεράμυνας, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρά τα κύματα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που σύμφωνα με το Κίεβο είχαν στόχο αμάχους και κατοικημένα κτίρια.

Στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του την Κυριακή, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών Πάτριοτ και των γερμανικών IRIS-T, αποδεικνύονται «εξαιρετικά αποτελεσματικά» και έχουν «ήδη αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η Ρωσία ανέφερε ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς τη Μόσχα, στην τρίτη τέτοια επίθεση μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ αξιωματούχοι και των δύο πλευρών δήλωσαν ότι η Ουκρανία έπληξε δύο γέφυρες που συνδέουν την Κριμαία με την ηπειρωτική χώρα.

Ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της Κριμαίας δήλωσε ότι η γέφυρα Τσονάρ προς τη χερσόνησο, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, είχε υποστεί ζημιές από πυραυλική επίθεση. Ένας άλλος από τους τρεις οδικούς συνδέσμους μεταξύ της Κριμαίας και των κατεχόμενων από τη Ρωσία τμημάτων της ηπειρωτικής Ουκρανίας, κοντά στην πόλη Χένιτσεσκ, βομβαρδίστηκε και ένας πολίτης τραυματίστηκε.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back