ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υφυπουργός έφυγε με έναν φάκελο…

Εικόνα του άρθρου Ο υφυπουργός έφυγε με έναν φάκελο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/04/2024, 20:13
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος βρέθηκε λοιπόν σήμερα στα Γιάννενα, και δη στην Περιφέρεια Ηπείρου, στην προσπάθειά του να κλείσει την υπόθεση με την «επικίνδυνη σήραγγα» που άνοιξε με τόσο επιπόλαιο και επικίνδυνο τρόπο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Εκ των πραγμάτων, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Καχριμάνη, τέθηκαν και διάφορα άλλα ζητήματα, οδικά έργα που εκκρεμούν επί δεκαετίες στην Ήπειρο.

Ο κ. Ταχιάος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα αποτελεί ο οδικός άξονας «Ιωάννινα-Κακαβιά», για τον οποίο από τον Φεβρουάριο έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος η εταιρία «ΑΒΑΞ». Κατέθεσε δε την εκτίμηση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η σύμβαση για το έργο θα υπογραφεί εντός του έτους και πρόσθεσε ότι το υπουργείο συνεργάζεται με τη Διαχειριστική Αρχή «για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες με τη χρηματοδότηση». Το έργο προορίζεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η ένταξή του στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Κατά τα άλλα, δεν υπήρξε κάτι νεότερο. Ούτε για τη σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, ούτε για τον παραλιακό άξονα Πρέβεζα-Ηγουμενίτσα. Όπως δήλωσε: «Φεύγω με έναν σημαντικό φάκελο. Υπάρχει μια συνεχής συνεργασία, και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι στο χέρι μας να βρούμε λύση για τη δυτική πλευρά της Ηπείρου και την βόρεια παράκαμψη του Αμβρακικού. Θα βρεθεί λύση.. Δεν γίνονται όλα από τη μια στιγμή στην άλλη.. Θέλουν τον χρόνο τους τα έργα αυτά».

Ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης εξέφρασε την πίστη του πάντως, όσον αφορά τις υποδομές της Ηπείρου, ότι «θα φτάσουμε σε θετικά αποτελέσματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3