Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζον Μαργαρίτις στον ΠΑΣ WBC

Εικόνα του άρθρου Ο Τζον Μαργαρίτις στον ΠΑΣ WBC
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2022, 22:54
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC αποφάσισε να κάνει υπέρβαση, μετά την αποτυχημένη χρονιά που πέρασε και να αναθέσει την ομάδα στον Τζον Μαργαρίτις, έναν από τους προπονητές αναφοράς του γυνακείου μπάσκετ στις ΗΠΑ.

Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ είναι πτυχιούχος του Northeastern στην Φυσική Αγωγή και έχει θητεύσει ως ασίσταντ του θρύλου του γυναικείου μπάσκετ στις ΗΠΑ, Μπομπ Σπένσερ.

Το 2004 ανέλαβε βασικός προπονητής στο Riverside, ενώ βραβεύτηκε δις, το 2007 και το 2016 ως big west conference coach of the year. Το 2019 ο Μαργαρίτις παραιτήθηκε από τη θέση του, μετά από κατηγορίες για τη συμπεριφορά του προς τις παίκτριές του χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αποτυχία της περσινής σεζόν, όπου με ένα από τα υψηλότερα budget της κατηγορίας, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο (ειδικά με τον τρόπο που έγινε), δεν πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει, μας οδήγησε να αλλάξουμε ρότα και κατεύθυνση, καθώς και τρόπο διαχείρισης. Ήρθαμε σε συνεργασία με ένα κορυφαίο ‘καθηγητή’ του basket από τις ΗΠΑ, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας και θα μας διδάξει το μοντέλο των πανεπιστημίων της Αμερικής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back