ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ζητάει την έδρα από τη Μ. Τζούφη

Εικόνα του άρθρου Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ζητάει την έδρα από τη Μ. Τζούφη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2023, 13:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, με ανακοίνωση της νομαρχιακής του επιτροπής, ζητάει από την βουλευτή Μερόπη Τζούφη που αποχώρησε από το κόμμα στην πρόσφατη διάσπαση, να παραδώσει την έδρα των Ιωαννίνων, που κατέχει.

«Η επιλογή της κας Μερόπης Τζούφη να αποχωρήσει μη παραδίδοντας την έδρα στερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων την επιλογή πού έκανε ο λαός στις εκλογές να εκπροσωπηθεί στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Για να αποκατασταθεί η αδικία καλούμε την κα Τζούφη να τιμήσει την υπογραφή της στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών και να παραδώσει την βουλευτική έδρα στο κόμμα το οποίο την εξέλεξε» αναφέρει η νομαρχιακή, η οποία συνεδρίασε στις 29 Νοεμβρίου.

Συμπληρώνει ότι η εκλογή ήταν «αποτελέσματα συλλογικής προσπάθειας» και όχι προσωπικής και πως η αποχώρηση της βουλευτή, κρατώντας την έδρα «αποτελεί μια πράξη αδικίας απέναντι στα εκατοντάδες μέλη μας που έδωσαν τις δύο εκλογικές μάχες των βουλευτικών εκλογών αυταπάρνηση, πείσμα και αξιοπρέπεια, σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

Σχετικά με τη διάσπαση καθαυτή, η ΝΕ τονίζει ότι η ευθύνη βαραίνει κυρίως τους αποχωρήσαντες-σες: «Η λαϊκή εντολή των εκλογών του Ιουνίου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει 47 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο και όχι 36. Οι αποχωρήσαντες ακύρωσαν οι ίδιοι την υπογραφή που έβαλαν στον κώδικα δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών όπου σαφώς οριζόταν ότι οι έδρες των βουλευτών ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», χωρίς να «περιμένουν το προγραμματισμένο συνέδριο για να εκφράσουν τις όποιες πολιτικές τους διαφωνίες τις οποίες δεν έθεσαν στα όργανα του κόμματος και κανείς από τους αποχωρήσαντες δεν έκανε απολογισμό και αυτοκριτική ειδικά για την περίοδο 2019-2023».

Η συζήτηση στη ΝΕ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, επικεντρώθηκε στην κοινωνική κατάσταση, την ακρίβεια κα «μια κατάσταση που αποτελεί την νέα επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στην οποία οφείλουμε να αντιδράσουμε».

Τέλος, αναφέρει ότι «ο κύκλος της εσωστρέφειας κλείνει» και προσθέτει:

«Απευθυνόμαστε στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο των Ιωαννίνων και στους χιλιάδες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και σε αυτούς που προσδοκούν σε εμάς, για να αλλάξουμε μαζί τα πράγματα προς όφελος των πολλών» με αναφορά ξανά στην «παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα», καθώς και ότι «προχωράμε μπροστά με συσπείρωση, ενότητα, δυναμική επανεκκίνηση των οργανώσεων μελών, μαζί με την κοινωνία και τη νέα γενιά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back