πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο σύλλογος Εστιακών καταγγέλλει την πρυτανεία για εκδικητικότητα

Εικόνα του άρθρου Ο σύλλογος Εστιακών καταγγέλλει την πρυτανεία για εκδικητικότητα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/08/2024, 15:52
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάνει γενική συνέλευση στις 39 Αυγούστου, στις 20.00, έξω από τα γραφεία του συλλόγου στο Α’ κυλικείο.

Με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την εφορία των Φοιτητικών Κατοικιών δεν θα γίνουν εξώσεις στο τέλος Αυγούστου, σε περίπου 30 ενοίκους των κατοικιών, παρότι αυτό, σύμφωνα με τον σύλλογο, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «οι φοιτητές ενημερώθηκαν μέσω mail ότι εφόσον συμπλήρωσαν μέχρι και την εξεταστική του Ιουνίου τα 30 ects, θα πάρουν ακόμα έναν χρόνο παράταση που ούτως ή άλλως θα λήξει το συμβόλαιο διαμονής τους».

Ωστόσο, έγινε με δικαστικό επιμελητή η έξωση δύο πρωτοετών φοιτητριών, στα τέλη Ιουλίου. Σύμφωνα με τον σύλλογο, ο οποίος επιτίθεται στην πρύτανη Άννα Μπατιστάτου, «οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν ότι πετάχτηκαν στο δρόμο μέσω mail, μόνο όταν είχε ήδη διαπραχθεί το έγκλημα της παράνομης και κατάφωρα άδικής πράξης και το ίδρυμα βρισκόταν πλέον σε καλοκαιρινές διακοπές».

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι η «αυτή η διαδικασία ακολουθείται για πρώτη φορά στην ιστορία και όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».

Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει δημόσια αντιπαράθεση εδώ και αρκετούς μήνες, η οποία κορυφώθηκε μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δωμάτιο των φοιτητικών εστιών.

Για αίτια της φωτιάς αναμένονται ακόμα οι επίσημες ενημερώσεις.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι «δεν υπήρχε καμία ‘επιτακτική ανάγκη’ να αδειάσουν τα 2 αυτά δωμάτια για να καλυφθεί η στέγαση νέων φοιτητών, όταν εκατοντάδες είναι αυτή τη στιγμή άδεια, αναξιοποίητα και έμειναν ανέγγιχτα όλο το καλοκαίρι. Η μόνη ανάγκη τους είναι να εκδικηθούν, να τρομοκρατήσουν και να διαιρέσουν τους εστιακούς φοιτητές».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back