ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Στρατηγός ντέλλα Ρόβερε» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Ο Στρατηγός ντέλλα Ρόβερε» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2016, 18:38
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη βραβευμένη με το Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ της Βενετίας του 1959 ταινία «Ο Στρατηγός ντέλλα Ρόβερε» του Ρομπέρτο Ροσελίνι προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, με ελεύθερη είσοδο.

Η προβολή εντάσσεται στον κύκλο με τίτλο: «Η Αντίσταση στον ιταλικό κινηματογράφο»που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και τον Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του ιταλού πρέσβη, ο οποίος όχι μόνο πρότεινε τη διοργάνωση του αφιερώματος, αλλά επέλεξε και τη θεματική των ταινιών.

Ο «Στρατηγός ντέλλα Ρόβερε» αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό. Η επιτυχία του οφείλεται στην ερμηνεία του μεγάλου Βιτόριο ντε Σίκα, ο οποίος ενσαρκώνει αριστουργηματικά τον κεντρικό ήρωα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο η ταινία περνά από την κωμωδία στο δράμα παρακολουθώντας την εξέλιξη ενός γκροτέσκου απατεώνα σε πρότυπο αυτοθυσίας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back