Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ρόκι Έρικσον εγκατέλειψε τον πλανήτη

Εικόνα του άρθρου Ο Ρόκι Έρικσον εγκατέλειψε τον πλανήτη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2019, 11:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ροκενρόλ είναι μια ιστορία που γράφεται βασικά από «τρελούς» και καταραμένους. Ο Ρόκι Έρικσον που πέθανε ξημερώματα 1ης Ιουνίου του 2019 στα 71 του χρόνια, δεν ήταν από τους ευνοημένους αυτού του είδους, όπως ο Κιθ Ρίτσαρντς και ο Ίγκι Ποπ. Ήταν όμως ο καλύτερος.

Ο Ρότζερ Κίναρντ Έρικσον γεννήθηκε πριν από 71 χρόνια στο Ώστιν του Τέξας, μια περιοχή που εκτός από γελαδάρηδες έβγαλε και μερικές τρομερές μπάντες.

Ο Ρόκι όμως ήταν μια ομάδα μόνος του. Το 1965 έφτιαξε μαζί με έναν άλλο αλλοπαρμένο, τον Τόμι Χωλ, τους 13th Floor Elevators, με τους οποίους έβγαλε μερικά από τα πιο αναφορικά άλμπουμ αυτού που ονομάστηκε ψυχεδελικό γκαράζ ροκ.

Παρότι το ταλέντο του (τους) θα μπορούσε σήμερα να τους ευλογάει ως μπάντα εμπορικού επιπέδου των Stones πχ, οι τύποι δεν ήταν για σπίτι. Ο ίδιος ο Έρικσον πάλεψε για δεκαετίες με τους δαίμονές του που τους δυνάμωσαν πολύ οι ουσίες στις οποίες «κολύμπησε» για χρόνια. Καταστράφηκε οικονομικά και μπήκε μέχρι και φυλακή, παλεύοντας ταυτόχρονα με την ψυχική νόσο, για να βγει ξανά στο σανίδι πριν από μια δεκαετία περίπου. Τυχεροί και τυχερές όσοι τον είδανε εκείνο το βράδυ του 2011 στο Gagarin…

Χτες το βράδυ ώρα Τέξας, η οικογένειά του ανακοίνωσε την απώλειά του: «Ο Ρόκι Έρικσον, μια ηρωική παρουσία του μοντένρου ροκενρόλ, και ένας από τους καλύτερους φίλους που είχε ποτέ η μουσική, πέθανε στο Ώστιν του Τέξας, σήμερα». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο κολλητός του και ο άνθρωπος που τον βοήθησε πολύ τα τελευταία χρόνια, ο Μπίλι Γκίμπονς των ZZ Top ανακοίνωνε ότι «είναι σχεδόν αδιανόητο να φανταστείς έναν κόσμο χωρίς τον Ρόκι».

Ο πιο αγαπημένος εξωγήινος αυτού του πλανήτη τα είχε πει όμως εδώ και χρόνια: You’re gonna miss me…



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back