ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πολιτισμός της «μίας υπογραφής» και όχι μόνο…

Εικόνα του άρθρου Ο πολιτισμός της «μίας υπογραφής» και όχι μόνο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2024, 22:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού δεν έχει δείξει ακόμα ποιες είναι οι διαθέσεις της και πώς θέλει να «χτίσει» τον πολιτισμό στα Γιάννενα. Μέχρι στιγμής, πέραν των καθιερωμένων εκδηλώσεων των τμημάτων του πρώην Πνευματικού Κέντρου και τη συγκρότηση δύο επιτροπών, ετοιμάζεται να διοργανώσει την πρώτη της μεγάλη εκδήλωση στις 6 Ιουλίου με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Η σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με λογοδοσία της δημοτικής αρχής, ξεκίνησε με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης του Δημ. Παπαγεωργίου και πρώην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ελένη Ακονίδου να ασκεί κριτική για τις περιορισμένες εκδηλώσεις αλλά και για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής όσον αφορά διάφορα φεστιβάλ, ονοματίζοντας μόνο το Castle Rock Festival.

Η τοποθέτηση-απάντηση του αντιδημάρχου Μηνά Πασχόπουλου είχε αρκετά ενδιαφέρον. Καταρχάς έκανε λόγο για «πληθώρα εκδηλώσεων» κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής «μερικές από τις οποίες δημιουργούνταν με αδιαφανείς διαδικασίες». «Όταν λέω αδιαφανείς, εννοώ ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση επιτροπής, μόνο αποφάσεις του αείμνηστου Μωυσή Ελισάφ και δικών σας (σ.σ. κας Ακονίδου)» είπε ο αντιδήμαρχος, προκαλώντας την αντίδραση της πρώην αντιδημάρχου, η οποία επικαλέστηκε αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου και τη «Διαύγεια». Ζήτησε δε περισσότερες εξηγήσεις για τα περί «αδιαφάνειας».

Ένα δεύτερο, ενδιαφέρον σημείο της τοποθέτησης του κ. Πασχόπουλου, αφορούσε την προσαρμογή των υπαλλήλων του πρώην Πνευματικού Κέντρου στα νέα δεδομένα. «Δεν χρειάζεται πια η υπογραφή μόνο ενός προέδρου… Η διαδικασία πια είναι εξαιρετικά γραφειοκρατική , αλλά σωστή, ώστε να υπάρχει μια διαφάνεια για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πασχόπουλος πρόσθεσε δε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. «Πιθανόν να φανεί ότι είναι λίγες οι εκδηλώσεις και ότι θα έπρεπε να γίνουν περισσότερες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρέπει να γίνει μια ορθολογική κατανομή πόρων, με ποιοτικές εκδηλώσεις, είτε αυτόνομα είτε μέσω συνεργασιών» κατέληξε. Για τα περαιτέρω, όπως και για την ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων, παρέπεμψε στο μέλλον, από Σεπτέμβριο.

Η συζήτηση έκλεισε με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να συμπληρώνει: «Αυτά που καταθέτει ο κ. Πασχόπουλος, δεν τα καταθέτει ελαφρά τη καρδία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3