ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» στο Καμπέρειο Θέατρο

Εικόνα του άρθρου «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» στο Καμπέρειο Θέατρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2023, 14:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η παράσταση «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας», βασισμένη στο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας (2015) Λευκορωσίδας δημοσιογράφου και συγγραφέα Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, έρχεται στα Γιάννενα, στο Καμπέρειο Θέατρο, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

Η παράσταση θα ανέβει σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Η σύλληψη και η ερμηνεία είναι της Κάτιας Γέρου και της Ναταλίας Γεωργοσοπούλου, ενώ η δραματουργική επεξεργασία του Παντελή Μπουκάλα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει κάνει ο Σάββας Στρούμπος.

Η υπόθεση:

Δύο γυναικείες φιγούρες στη σκηνή καταθέτουν ένα σύγχρονο μαρτυρολόγιο για τη συμμετοχή της σοβιετικής γυναίκας στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αφηγούνται την τραγική ιστορία της θηλυκότητας μέσα στα πεδία των μαχών, δημιουργώντας ένα τοπίο μνήμης, όπου συνδέονται το παρόν με το παρελθόν, το πραγματικό με το ονειρικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το σκηνικό της παράστασης είναι εμπνευσμένο από την εικαστική εγκατάσταση του Κυριάκου Κατζουράκη «Ιερά οδός». Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του.

Διάρκεια: 65 λεπτά

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 6947656041. Εισιτήριο: 15 ευρώ, 12 ευρώ το μειωμένο. Ισχύουν εκπτώσεις σε ομαδικές κρατήσεις άνω των 7 ατόμων. Προπώληση: more.com

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back