Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΣ 2016-2017, σε αριθμούς

Εικόνα του άρθρου Ο ΠΑΣ 2016-2017, σε αριθμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2017, 14:56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με τη λήξη του πρωταθλήματος, γίνεται και η «σούμα» για τους παίκτες του ΠΑΣ, με βάση τα στατιστικά τους. Φέτος λοιπόν, ο πλέον «χαλκέντερος» με 2.454 λεπτά συμμετοχής ήταν ο αρχηγός, Αλέξης Μιχαήλ και αμέσως μετά, οι Κούτρης και Κοζορώνης. Περισσότερες συμμετοχές, με 29 στους 30 αγώνες του πρωταθλήματος, είχε ο Βαλάντης Κοζορώνης, ακολουθούμενος από τον Λεονάρντο Κούτρη και τον Ευριπίδη Γιάκο που έπαιξαν σε 28 και 27 αντίστοιχα.

Πρώτος σκόρερ ήταν φυσικά ο Πέδρο Κόντε, ο οποίος, μαζί με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη είναι οι παίκτες-αποκάλυψη και ταυτόχρονα «λίρα εκατό» για την ομάδα φέτος. Ο Κόντε έβαλε 13 γκολ με 1 ανά 3,7 προσπάθειες και μακριά πίσω του ήρθαν ο Κριστόφ Μαμπούλου με 3, όσα και οι Θέμης Τζημόπουλος και Ζάιρο.

Πρώτοι σε ασίστ ήταν οι Κοζορώνης και Ζάιρο με 4 και ακολούθησαν ο Μαμπούλου και Κούτρης με 2.

Ο πιο πασαδόρος ήταν ο Γιάκος με 177 πάσες, μπροστά από το Κοζορώνη με 133 και τον Τζημόπουλο με 131. Ο Ζάιρο έκανε και τα περισσότερα λάθη, ενώ ο Κούτρης, τα περισσότερα κλεψίματα μέσα στο παιχνίδι. Ο Μπέριος έπεσε περισσότερες φορές στα πόδια των αντιπάλων ή έκοψε με κεφαλιές, ακολουθούμενος από τον Τζημόπουλο. Ο Μπέριος είχε επίσης και τα περισσότερα δοκάρια, 2, από τα 5 συνολικά που είχε ο ΠΑΣ φέτος.  

Ο ΠΑΣ φέτος κέρδισε μόλις 2 πέναλτι. Τα εκτέλεσαν εύστοχα ο Πέδρο Κόντο και ο Νόε Ακόστα.

Πιο «άτακτος» ήταν ο Άντι Λίλα με 11 κίτρινες κάρτες και πίσω του, ο Ζάιρο. Απευθείας κόκκινη είδε μόνο ο Πασχαλάκης.

Κάποιοι από τους παίκτες του ΠΑΣ, βρέθηκαν και στους κορυφαίους του φετινού πρωταθλήματος: ο Κόντε ήταν τρίτος σκόρερ με 13 γκολ και τέταρτος στα γκολ ανά τελικές προσπάθειες, ενώ ο Ζάιρο ήταν πέμπτος στα λάθη.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back