Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Πάνος Κυπαρίσσης στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου Ο Πάνος Κυπαρίσσης στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2016, 21:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο του βραβευμένου με το κρατικό βραβείο ποίησης (2014) Πάνου Κυπαρρίση, παρουσιάζεται αύριο, στις 19:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής». Η παρουσίαση γίνεται με αφορμή έκδοση ποιημάτων του από τις εκδόσεις «Γαβριηλίδης». Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσάνη και με το κοινό με θέμα «Τα εις εαυτόν προς αλλήλους». Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών.

Ο Πάνος Κυπαρίσσης γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων το 1945. Σπούδασε μαθηματικά και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης-Κάρολος Κουν. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ενώ δίδαξε για μια περίπου δεκαετία φιλολογία και μαθηματικά στη Μέση Εκπαίδευση. Δίδαξε επίσης σε δραματικές σχολές.

Έχει συνεργαστεί με την κρατική τηλεόραση, σκηνοθετώντας περισσότερα από 15 ντοκιμαντέρ, και με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, σκηνοθετώντας την ταινία «Ο Βυζαντινός Καβάφης». Τα ντοκιμαντέρ του «Τζουμέρκα» και «Κατεβαίνοντας στις Ακτές», καθώς και η μικρού μήκους ταινία του «Έωθεν» έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Γράφει ποίηση, δοκίμιο και μεταφράζει, ενώ έργα του έχουν αποδοθεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, βουλγάρικα και τσέχικα.

Ασχολείται με τη γλυπτική και τη ζωγραφική και έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές αλλά και ομαδικές εκθέσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back