ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο νόμος ψηφίστηκε, οι φοιτητές-τριες συνεχίζουν

Εικόνα του άρθρου Ο νόμος ψηφίστηκε, οι φοιτητές-τριες συνεχίζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2024, 16:55
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μπορεί ο νόμος που παρακάμπτει το σύνταγμα και επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, να ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ συν τον πρώην βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Μιχάλη Χουρδάκη, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες όμως δηλώνουν ότι «ο αγώνας συνεχίζεται».

Στα Γιάννενα, θα γίνει νέα κινητοποίηση στις 14 Μαρτίου, στις 12 στην Περιφέρεια Ηπείρου και διαμαρτυρία στην πρυτανεία στις 12 της Παρασκευής, 15 του μήνα.

«Βουλιάξαμε την Αθήνα στο τεράστιο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στις 8 Μάρτη και αποδείξαμε ότι η πλειοψηφία των φοιτητών και του ελληνικού λαού έχει καταδικάσει και απορρίψει το αντιδραστικό νομοσχέδιο» αναφέρει ο πανελλαδικός συντονισμός στο σχετικό δελτίο Τύπου και συμπληρώνει:

«Συλλογικά και οργανωμένα μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή διατάξεων ψηφισμένων νόμων όπως κάναμε με την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και τώρα στην προώθηση των σχεδίων ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έτσι και τώρα μπορούμε να μπλοκάρουμε μέτρα όπως την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια προπτυχιακά προγράμματα σπουδών αρχικά για αλλοδαπούς φοιτητές, που στην ουσία προετοιμάζει τη γενίκευσή τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back