ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Mouldbreath και η γιαγιά του ξανάρχονται

Εικόνα του άρθρου Ο Mouldbreath και η γιαγιά του ξανάρχονται
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2019, 11:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Πριν από ένα χρόνο, η Βρώμικη Γριά διηγήθηκε μπροστά σε ένα γεμάτο Stage, το Didi’s son. Φέτος, επανέρχεται και πάλι τον Μάρτιο, μετά την επιτυχημένη περσινή εμφάνιση, με την «Rejection» (πόρτες στις 21.30, έναρξη στις 22.30).  

Ο Σταύρος Μητρόπουλος και το «σκοτεινό» επιτελείο του έχει εισάγει ένα όχι καινούργιο, αλλά σίγουρα πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα μουσικό χοροθέατρο. Σκοτεινές ιστορίες διαπλέκονται με κούκλες επί σκηνής και μουσικές γραμμές που έρχονται κατευθείαν (και) από τα σεντούκια του King Diamond, αλλά και των Χατζιδάκι, Μπάουι, Residents κ.α.

Αυτή τη φορά, οι DGT καταπιάνονται με τη ζωή του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein, η οποία έχει δώσει το ερέθισμα για την δημιουργία διάφορων δολοφονικών χαρακτήρων στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, όπως o Norman Bates στο Psycho του Robert Bloch, που μετέφερε στην οθόνη ο Alfred Hitchcock και ο Leatherface στην ταινία The Texas Chainsaw Massacre του Tobe Hooper.

H ιστορία περιγράφει τη σχέση μιας αυταρχικής μητέρας με τον γιο της. Μια μάνα που δεν επέτρεψε στο παιδί της να νιώσει αγάπη από κανέναν εκτός από την ίδια. Ένα παιδί, που η μόνη του επαφή του με τον έξω κόσμο, ήταν μέσα από ένα μικρό παράθυρο.

Οι συντελεστές είναι οι εξής: Σκηνοθεσία, μουσική, animation, σενάριο: Σταύρος Μητρόπουλος, Χορογραφίες: Εριφύλη Δαφέρμου, κούκλες: Merlin Puppet Theater, φώτα: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, στίχοι: Hλίας Παυλόπουλος

Mouldbreath (Φωνή,κιθάρα, Μαντολίνο): Σταύρος Μητρόπουλος, Worm Eaten Vagus (Πνευστά, Δεύτερη φωνή, μπάσο) Θάνος Μητρόπουλος, Shake Teeth (Πιάνο, δεύτερη φωνή) Χριστίνα Συριοπούλου, Heart Beat Zero (Κρουστά, δεύτερη φωνή) Μιχάλης Κασβίκης

Χορός, puppets: Eριφύλη Δαφέρμου, Σταύρος Ψυλάκης, Μαρίνα Τσαπέκου

Προπώληση, Μειωμένο, Φοιτητικό: 10€ , ταμείο: 12€ (Η τιμή του μειωμένου ισχύει και στο ταμείο) Σημεία Προπώλησης: Γερμανός (απέναντι από Ρολόι), Giorgio (στοά Ορφέα), Vision of Sound (Ν. Ζέρβα 78) και στο viva.gr

To Stage συνεχίζει με το μεγάλο live των Rotting Christ στις 16 Μαρτίου, stand up με τους Λευτέρη Ελευθερίου και Αντώνη Κρόμπα στις 22 Μαρτίου και τους Μπλε+Georges Perin στις 30 Μαρτίου.


Εδώ μπορείτε να κερδίσετε δύο προσκλήσεις για τους Dirty Granny Tales


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back