ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» από την Ομάδα Τέχνης «Υφάδι»

Εικόνα του άρθρου «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» από την Ομάδα Τέχνης «Υφάδι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2024, 11:54
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση «Ο Μίδας έχει αυτιά γαϊδάρου» παρουσιάζει η Ομάδα Τέχνης «Υφάδι» στις 25 και 26 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στο Καμπέρειο Θέατρο.

Τη διασκευή-σκηνοθεσία έχει κάνει ο Νίκος Τζοβάρας. Παίζουν: Ειρήνη Γκούρα, Αγνή Δρίμτζια, Δημήτρης Θωμάς, Σίμος Κοντοδήμας, Γιάννης Κυριαζής, Νίκη Λώλη, Νίκος Μανούσης, Βάια Ρούντου, Ευγένιος Τασιούλας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας ιδιωτικός υπάλληλος, ο Θανάσης Γιώτης, καταπιέζεται και περιφρονείται από τα αφεντικά και την οικογένειά του. Μόνος του φίλος, ο θυρωρός της πολυκατοικίας, με τον οποίο συζητούν, πίνουν και παίζουν ΠΡΟ-ΠΟ. Μετά από επανειλημμένες ήττες, ο Γιώτης παρουσιάζεται ως ο υπερτυχερός του δελτίου με τα 182 εκατομμύρια. Με αυτή την εξέλιξη οι συμπεριφορές όσων των απαξίωναν αλλάζουν άρδην. Τι θα συμβεί όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια και ξεσκεπαστεί το μυστικό;

«Μια σαρκαστική κωμωδία για το δράμα του ανθρώπου, που το πάθος του για τα πλούτη, γίνεται αρρώστια, φτάνει στον παροξυσμό και την παρανομία. Μέσα από κωμικές σκηνές, ευτράπελα, ρεαλιστικές συγκρούσεις και πικρές αλήθειες σκιαγραφείται η σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ο μύθος οδηγείται σε μια ουσιαστική λύτρωση. Μια ωδή στην ανθρώπινη απληστία με φιλοσοφικές καταλήξεις. Ένας βαθύς σαρκασμός της κρυφής σκέψης, της υποσυνείδητης επιθυμίας που υποβόσκει στα έγκατα της ψυχής όλων, να αποκτήσουν χρήματα, πολλά χρήματα. Ένα έργο πέρα για πέρα ηθογραφικό με πολλά ψήγματα ανθρωπιάς που κάνει εις βάθος ψυχανάλυση χαρακτήρων με αιχμηρό και διεισδυτικό βλέμμα. Την ιστορία του αυτή, ο Μανόλης Κορρές, τιτλοφορεί χρησιμοποιώντας τον πασίγνωστο μύθο του Μίδα» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Η «Ομάδα Τέχνης Υφάδι» είναι μια ερασιτεχνική ομάδα τέχνης που δημιουργήθηκε το 2019. Φέτος, η ομάδα εγκαινιάζει την Κεντρική Σκηνή της με την πρώτη παράσταση με ενήλικες ηθοποιούς.

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά. Εισιτήριο: 5€ (τηλ. 6937179941).

Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back