ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Μάρτιος... του προϋπολογισμού

Εικόνα του άρθρου Ο Μάρτιος... του προϋπολογισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2024, 14:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα 209,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών για το 2024, ο οποίος εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Επόμενα βήματα είναι η αποστολή του στο Παρατηρητήριο και στη συνέχεια η κατάθεσή του προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η εισήγηση έγινε από την αντιδήμαρχο Οικονομικών Γωγώ Γιώτη, η οποία τόνισε ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί όλες οι δαπάνες και τα έσοδα του Δήμου καθώς και των νομικών προσώπων και της κοινωφελούς επιχείρησης που καταργήθηκαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η κα Γιώτη είπε ακόμη ότι κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού λήφθησαν υπόψη τα αποτελέσματα εκτέλεσης των προϋπολογισμών των δύο προηγούμενων ετών 2022 και 2023, ότι είναι ισοσκελισμένος και αποτυπώνει ρεαλιστικά τις εκτιμήσεις εσόδων και εξόδων του Δήμου κατά το νέο έτος, προσαρμοσμένος πάντα στο υφιστάμενο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο.

Τέλος, σημείωσε ότι η καθυστέρηση της σύνταξής του οφείλεται κυρίως στο ότι «δεν υπήρχαν ψηφισμένα τα ανταποδοτικά τέλη από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, το τεχνικό πρόγραμμα που είχε μεν ψηφιστεί ήθελε συμπλήρωση και φυσικά λόγω της ενσωμάτωσης των νομικών προσώπων και της κοινωφελούς επιχείρησης στο δήμο, η οποία δημιούργησε νέα δεδομένα στις υπηρεσίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back