ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Μάντζης έκανε... του κεφαλιού του

Εικόνα του άρθρου Ο Μάντζης έκανε... του κεφαλιού του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2024, 17:00
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

To πρώτο ντέρμπι ήταν του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΠΑΣ επιβλήθηκε σε ένα παθιασμένο ματς, του Ηρακλή με 2-1.

Ο Βασίλης Μάντζης άνοιξε το σκορ στο 16’ και έβαλε μπροστά τον ΠΑΣ, μετά από κόρνερ του Σόρια.

Στη συνέχεια ο Ηρακλής πήρε μέτρα, έκανε κάποια σουτ αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση. Αντίθετα, στο 43’ ο Μάντζης έκανε έξυπνη κοντινή μπαλιά βγάζοντας τον Χάινριχ στο πλάι, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή αντέδρασε σωστά, στην κλειστή γωνία.

Στην επόμενη φάση όμως έγινε το αντίθετο, με θετική κατάληξη για τον Ηρακλή: ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, «σπάσιμο» στην κορυφή της περιοχής όπου ήταν μόνος ο Τσιριγώτης, σουτ, εξοστρακισμός στο κεφάλι του Μπακαδήμα και 1-1.

Ο ΠΑΣ επιχείρησε να απαντήσει με τρανζίσιον και εκτελεστή τον Χάινριχ, ο οποίος ήταν μέσα στις καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων, στο πρώτο μέρος. Ο Γερμανός έκανε μονοκόμματο, δύσκολο και ωραίο σου, που πέρασε έξω.

Στην επιστροφή, ο Ηρακλής άγγιξε την ανατροπή στην ίδια φάση: μπαλιά στην πλάτη της (ευάλωτης) άμυνας του ΠΑΣ, Κυνηγόπουλος δοκάρι και κατόπιν, ο Τσιριγώτης πάνω στον Αθανασίου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χάινριχ πήγε να κάνει το ίδιο με την (επίσης ευάλωτη) άμυνα του Ηρακλή, αλλά ο Κιβρακίδης επενέβη την τελευταία στιγμή.

Στο 65’ ο ΠΑΣ ξαναπέρασε μπροστά. Μισό λεπτό νωρίτερα, ο Χάινριχ έφυγε από το πλάι, γύρισε στον Μάντζη αλλά ο Διαμαντής σταμάτησε το σουτ με προβολή. Στο κόρνερ του Λούπα που ακολούθησε, ο Μάντζης χρίστηκε σκόρερ: 2-1.

Με τη σέντρα, ο Μάντζης παραλίγο να κάνει το 3-1 με ωραίο αριστερό γυριστό σουτ, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στουρνάρας.

Στο 77’, ο Ηρακλής είχε δεύτερο δοκάρι, σε απευθείας φάουλ του Μπερτόλιο.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back