ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ο κόσμος να πάρει στα χέρια του την ανασυγκρότηση»

Εικόνα του άρθρου «Ο κόσμος να πάρει στα χέρια του την ανασυγκρότηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2023, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρόσκληση στους πολίτες να πάρουν μέρος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις 10 Σεπτεμβρίου, απεύθυναν η βουλευτής του νομού Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και οι συντονιστής-αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Ιωαννίνων, Σάββας Δημητριάδης και Πέτρος Παλάσχας.

Η κα Τζούφη τόνισε ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ «πρέπει να πάρει στα χέρια του την ανασυγκρότηση» του κόμματος και αντιπαρέθεσε τη μετεκλογική πορεία της ΝΔ: «Σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, όπως βλέπουμε και στο λιμάνι Ηγουμενίτσας» κ.α.

Υπογράμμισε ότι το βλέμμα του κόμματος είναι στην κοινωνική πλειοψηφία και «δεν γίνονται εν κενώ». Πρόσθεσε ότι υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου στις εκδηλώσεις, και στα Γιάννενα και ότι οι υποψήφιοι-α κράτησαν «πολιτικό πολιτισμό με διαφορετικές απόψεις, αλλά με το βλέμμα ανασυγκρότηση και στην κοινωνία».

Κατέληξε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε καμπή και πως τα κόμματα που βρίσκονται σε καμπή, οφείλουν να κρατήσουν όσα χρειάζεται και να αλλάξουν τα υπόλοιπα.

Ο συντονιστής της νομαρχιακής, Σάββας Δημητριάδης, είπε από την πλευρά του πως «απαιτείται συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια, από τον προοδευτικό κόσμο». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία σχεδίου και υπεράσπιση των συμφερόντων των λίγων και κατέληξε λέγοντας ότι «το πολιτικό διακύβευμα είναι πλέον οι ίδιες οι ζωές των ανθρώπων».

Τέλος, ο κ. Παλάσχας ενημέρωσε για τα τυπικά της διαδικασίας, στις 10 Σεπτεμβρίου:

Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Όλοι και όλες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας, επιδεικνύοντας ταυτότητα ή ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Τα εκλογικά κέντρα για την ψηφοφορία στο Νομό Ιωαννίνων είναι τα εξής:

  • Δήμος Ιωαννιτών, Στάδιο «Ζωσιμάδες», Ισόγειος Χώρος της Αίθουσας Στίβου.
  • Δήμος Ιωαννιτών, Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας (ΠΕΑΚΙ).
  • Δήμος Ιωαννιτών, Πεδινή, Αίθουσα Συνεδριάσεων πρώην Δημαρχείου Πεδινής (ΚΕΠ), Δίπλα στο Γυμνάσιο.
  • Δήμος Ιωαννιτών, Κατσικά, Παλαιό Δημαρχείο Κατσικάς, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στην Πλατεία.
  • Δήμος Ζίτσας, Ελεούσα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Παλαιό Δημαρχείο.
  • Δήμος Μετσόβου, Μέτσοβο, Δημαρχείο Μετσόβου.
  • Δήμος Μετσόβου, Χρυσοβίτσα, Πνευματικό Κέντρο Χρυσοβίτσας.
  • Δήμος Ζαγορίου, Ασπράγγελοι, Δημαρχείο.
  • Δήμος Κόνιτσας, Κόνιτσα, Δημαρχείο Κόνιτσας.
  • Δήμος Πωγωνίου, Παρακάλαμος, Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back