Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο… Καραμήτρος, ένα «πανηγύρι της πόλης» και η μιζέρια

Εικόνα του άρθρου Ο… Καραμήτρος, ένα «πανηγύρι της πόλης» και η μιζέρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2022, 17:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H διοργάνωση της συναυλίας Ρέμου-Παπαρίζου-Μέλιsses από τη γερμανική εταιρία P&I στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα social media από πολίτες και πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, και την αντίδραση του ΚΚΕ Ιωαννίνων.

Η πρώτη αντίδραση από την «άλλη μεριά» ήρθε χτες από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη μέσω του λογαριασμού του στο facebook, όπου συνηθίζει να κάνει διάφορες παρατηρήσεις όχι με τον πιο κομψό τρόπο.

Έναν τέτοιο τρόπο επέλεξε και αυτή τη φορά με τη χρήση της κλασικής απαξιωτικής φράσης: «Πού πας ρε Καραμήτρο…». Επί λέξει αναφέρει στην ανάρτησή του: «Δεν καταλαβαίνω ορισμένους αλλά όταν έχουν τέτοιο Εύρος σκέψεων για την Ανάπτυξη του Τόπου. Ισχύει  Αυτό που λέει ο Λαός … <Που πας ρε Καραμήτρο….> Ελεος για την Αντίδραση άνευ λόγου και αιτίας. Δεν είναι Όλα για αντιπολίτευση. Το Μέλλον του Τόπου πάνω Από Όλα».

Σήμερα, την όλη υπόθεση σχολίασε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου και στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου για άλλο θέμα. Οι εκφράσεις του κ. Ελισάφ ήταν αρκετά αφοριστικές για όσους κατέθεσαν προβληματισμούς και ενστάσεις, εύλογες ή μη. Για τον δήμαρχο η συναυλία αποτέλεσε ένα «πανηγύρι της πόλης» και χαρακτήρισε τις αντιδράσεις «εμπαθείς και αναιτιολόγητες».

«Ο Δήμος δεν έχει κανένα λόγο να απολογηθεί για κάτι. Ορισμένες αντιδράσεις είναι εμπαθείς και αναιτιολόγητες. Ήταν ένα πανηγύρι της πόλης, μια πολύ όμορφη βραδιά που έφερε ζωή και κίνηση στην πόλη. Χρειαζόμαστε τέτοιες στιγμές, ειδικά μετά την μεγάλη πίεση από την πανδημία. Αυτονόητη υποχρέωση του Δήμου ήταν να συμβάλει στη μεγάλη διοργάνωση που έκανε μία εταιρία –η πρώτη που ήρθε στα Γιάννενα- για να γιορτάσει τα πέντε χρόνια της παρουσίας της. Τα υπόλοιπα εκπέμπουν εμπάθεια και μιζέρια και δεν έχουν θέση στην καθημερινότητά μας» είπε.


Photo credit: Lunik2

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
" πανηγύρι της πόλης .....,"λοιπόν ήταν αυτό!! Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε , έχει πει ο μεγάλος θεατρικός συγγραφέας .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back