ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φεβρουάριος φεύγει με χιόνια

Εικόνα του άρθρου Ο Φεβρουάριος φεύγει με χιόνια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2018, 10:42
ΕΛΛΑΔΑ

Το κύμα κακοκαιρίας που ξαναρίχνει τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός και φέρνει χιόνια, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, προσεγγίζει και τα Γιάννενα. Μετά από μια βροχερή νύχτα που κατέληξε νωρίς το πρωί σε πολύ ελαφρά χιονόπτωση και στην πόλη, αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, εξάπλωση των φαινομένων σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη ένταση το απόγευμα. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο προβλέπονται χιονοπτώσεις σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα και από ψηλότερα, σε δυτική και κεντρική Στερεά. Χτες, η κακοκαιρία παρουσιάστηκε στην κεντρική χώρα με βροχές και χιόνια από τις 4 τα ξημερώματα σε χαμηλά υψόμετρα. Στο Δομοκό η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες, όπως επίσης και στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού. Χιονισμένο ήταν σήμερα το πρωί το Καρπενήσι και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.


Η τροχαία απαγορεύει την κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που κινούνται:

• στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόµου της Εγνατίας Οδού από κόµβο Ιωαννίνων έως κόµβο Παναγιάς

• στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόµου της Εγνατίας Οδού από κόµβο Ιωαννίνων έως κόµβο Τύριας

• στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόµου της Ιονίας Οδού από κόµβο Αυγού έως κόµβο της Ιονίας Οδού µε την Εγνατία Οδό.

• στα δύο ρεύµατα κυκλοφορίας του οδικού άξονα Καλπακίου - Κακαβιάς

Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κυκλοφορία στην Εγνατία, στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο όπου αυτό απαιτείται, με υπόδειξη της τροχαίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back