Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο ευσυνείδητος ταχυδρόμος

Εικόνα του άρθρου Ο ευσυνείδητος ταχυδρόμος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/10/2017, 14:25
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αυτές μπορεί να είναι οι πιο σουρεαλιστικές εικόνες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Ώρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Καλιφόρνιας που αφάνισαν τη Σάντα Ρόζα, ο επαγγελματίας πιλότος Douglas Thron κινηματογράφησε έναν ταχυδρόμο να μοιράζει την αλληλογραφία στην ερημωμένη από τη φωτιά γειτονιά του Coffey Park.

Ο Thron είπε ότι βρισκόταν στην περιοχή λόγω των γυρισμάτων για την εκπομπή «Today Show» του NBC, όταν είδε το φορτηγό να κυκλοφορεί στη γειτονιά. «Συγκλονίστηκα από την εικόνα επειδή οι περισσότεροι δρόμοι είχαν αποκλειστεί, αλλά προφανώς είχε πρόσβαση».


Η Noemi Luna, διευθύντρια της περιοχής του Σαν Φρανσίσκο, της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας των Ηνωμέων Πολιτειών μιλώντας στην Mercury News εξήγησε την ενέργεια του ταχυδρόμου: «Αυτό είναι ένα παράδειγμα της μακράς σχέσης που έχει οικοδομηθεί μεταξύ των ταχυδρομικών μας υπαλλήλων και των πελατών μας και η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Ο ταχυδρόμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα ορισμένων πελατών οι οποίοι θα επέστρεφαν στα σπίτια τους προκειμένου να πάρουν διάφορα προσωπικά τους αντικείμενα. Ορισμένοι πελάτες του ζήτησαν να αφήσει την αλληλογραφία τους στα ταχυδρομικά κουτιά, στην περίπτωση που δεν είχαν καταστραφεί, επειδή δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην περιοχή».


ΟΙ ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Η Καλιφόρινια ζεις τις τελευταίες μέρες ένα πύρινο εφιάλτη. Οι νεκροί έφθασαν τους 36, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Πάνω από 25.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους. Οι πυρκαγιές είναι μεταξύ των πιο θανατηφόρων στην ιστορία της Καλιφόρνιας, ενώ προσπάθειες των πυροσβεστών ενδέχεται να δυσκολέψουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ, με ταχύτητα που έφτανε έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back