ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων για τα αναδρομικά «χαράτσια» στο ρεύμα

Εικόνα του άρθρου Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων για τα αναδρομικά «χαράτσια» στο ρεύμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2024, 09:37
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην υπόθεση των αναδρομικών λογαριασμών ρεύματος που έχουν λάβει πολλοί επιχειρηματίες (και) στα Γιάννενα, παρεμβαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Οι επιπρόσθετες χρεώσεις προέκυψαν με ευθύνη της κυβέρνησης, από τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που δεν «πέρασαν» όμως από την ΕΕ.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να δικαιολογήσει τα επιπρόσθετα ποσά με μια ανακοίνωση «μείωσης» του προβλήματος, η οποία ωστόσο έβριθε ανακριβειών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος καταρχάς αναφέρει ότι τα ποσά είναι μεγάλα και ότι οι πάροχοι αναφέρουν ότι «πρόκειται για συμψηφισμό των επιδοτήσεων που είχαν λάβει στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος οι συνάδελφοι από το 2022».

Καλεί τους εμπόρους και επαγγελματίες να επικοινωνήσουν άμεσα με τον σύλλογο και την κυβέρνηση να «πάρει πίσω την απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Να επιστραφούν τα πόσα λογαριασμών που έχουν ήδη πληρωθεί από τους μικρούς επαγγελματίες».

Σημειώνεται επίσης ότι, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι λογαριασμοί «είναι μέχρι 200 ευρώ» στην πλειοψηφία τους, στα Γιάννενα έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back