ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων απεργεί

Εικόνα του άρθρου Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων απεργεί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2022, 16:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων απεργεί στις 9 Νοεμβρίου και καλεί τους εμπόρους, μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της πόλης να κάνουν το ίδιο.

Δίνει δε ραντεβού για προσυγκέντρωση, στις 9 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

«Τα μεγάλα λόγια για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας που δήθεν ‘μας ευνοεί όλους’ αποδεικνύονται ψεύτικα. Πολύ μικρό το αντίκτυπο του τουρισμού στου μικρούς εμπόρους. Πέρα από λίγους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η τουριστική ανάπτυξη ευνοεί μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα που απορροφούν όλη την κίνηση» αναφέρει μεταξύ άλλων ο σύλλογος και προσθέτει ότι «η πολυδιαφημιζόμενη ‘αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης’ το μόνο που φέρνει είναι αυξήσεις στα ενοίκια και το κόστος συντήρησης των επιχειρήσεών μας».

Συμπληρώνει ότι «οι μικροί επαγγελματίες έχουμε ριζώσει μέσα στα μαγαζιά μας. Δουλεύουμε 12 και 14 ώρες την ημέρα για να μας μένει ένα μεροκάματο στην καλύτερη περίπτωση» και ότι «τα ψίχουλα που έδωσαν οι κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια απλά καθυστερούν το προδιαγεγραμμένο τέλος των μικρών επαγγελματιών». Δικά μας χρήματα είναι. Αφού πρώτα μας τα αρπάζουν με την φοροληστία, μετά μας επιστρέφουν πίσω ένα μικρό κομμάτι για να μη δούμε απότομη και ακραία φτωχοποίηση.

Μεταξύ άλλων, ζητούν:

– Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση  της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους  επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
– Γενναία μείωση και πλαφόν  στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό,  τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
– Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
–  Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των  προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50%  για όσους έβαλαν λουκέτο.
– Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη  ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την  εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους,  με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις
– Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.
– Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
–  Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές,  τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της  επιδότησης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back