ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στο έργο «Extro-cult»

Εικόνα του άρθρου Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων στο έργο «Extro-cult»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2018, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H πρώτη τεχνική συνάντηση για το έργο «Extro-cult» (πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Αλβανία, προϋπολογισμός 697.003 ευρώ) έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Στο έργο συμμετέχει ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και εκπροσωπήθηκε από το δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ.

Στο έργο συμμετέχουν επίσης το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς (επικεφαλής εταίρος), το «Θέατρο τση Ζάκυθος», η Πολιτιστική και Αναπτυξιακή Εταιρία «Μύησις» Καστοριάς, ο Δήμος Πόγραδετς και το Center for Economic Development and International Relationship.

Το έργο αποσκοπεί στην προώθηση πολιτιστικών και γαστρονομικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, ως «μέσο για την διασυνοριακή διασύνδεση της παραδοσιακή και μοντέρνας πολιτιστικής ζωής και κληρονομίας της διασυνοριακής περιοχής, λειτουργώντας και ως βάση για την συνεργασία, την δικτύωσης και την προώθηση της πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής». Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Β. Τζουμέρκων, περιλαμβάνει την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην αυλή του δημοτικού σχολείου Καλεντζίου - Πλαισίων, τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη θεατρική παραγωγή, αλλά και τη συγκρότηση φακέλου για την υποβολή υποψηφιότητας εγγραφής στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Προβλέπει επίσης δράσεις προβολής και δημοσιότητας, καθώς και δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

«Πιστεύουμε στην τουριστική δύναμη του τόπου μας και τον προβάλουμε με κάθε τρόπο», τόνισε σχετικά ο κ. Σεντελές. Βασικές δραστηριότητες του έργου είναι, όπως περιγράφονται, «η ανάδειξη των περιφερειακών τουριστικών πλεονεκτημάτων ανά θεματικό πεδίο (πολιτισμικός, γαστρονομικός, φολκλορικός τουρισμός), τα οποία θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των συμμετεχουσών διασυνοριακών περιοχών, με βάση κοινές στρατηγικές προσαρμοσμένες στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και στις καλές πρακτικές».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back