ΕΝΕΡΓΕΙΑ

O Δήμος Άρτας έχει ενεργειακούς υπεύθυνους-ες

Εικόνα του άρθρου O Δήμος Άρτας έχει ενεργειακούς υπεύθυνους-ες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2022, 11:21
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο Δήμος Αρταίων όρισε ενεργειακούς υπεύθυνους-ες στο δημαρχείο και όπως αναφέρει «εξετάζονται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης, ώστε να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Οι υπάλληλοι που ορίζονται αρμόδιοι-ες, καλούνται να πετύχουν στόχο τη μείωση 10% της ηλεκτρικής ενέργειας, αναλαμβάνουν και μεριμνούν για τη συντήρηση συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, τον καθορισμό εσωτερικής θερμοκρασίας κτιρίων (19ο  Χειμώνα - 27ο  καλοκαίρι), την απενεργοποίηση ψύξης/θέρμανσης σε χώρους και ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, την απενεργοποίηση εξοπλισμού γραφείου και φωτισμού σε χώρους και ώρες που δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.

Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι «σημαντική εξοικονόμηση θα προέλθει και από τις κινήσεις που έχει ήδη κάνει ο Δήμος, όπως για παράδειγμα την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με φωτιστικά τύπου led, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο Δημαρχείο, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων κ.λπ».

Επίσης, πρόκειται να προχωρήσει στην δημιουργία ενεργειακής κοινότητας και φωτοβολταικού πάρκου, όπου ο Δήμος θα είναι παραγωγός ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3