ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο δήμαρχος και η εξωστρέφεια

Εικόνα του άρθρου Ο δήμαρχος και η εξωστρέφεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/01/2020, 18:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια «γεμάτη» επίσκεψη έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της πόλης, ο κ. Ελισάφ είχε διάφορες επαφές και συναντήσεις με στόχο την αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή και τη σύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με νέους προορισμούς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ιωαννιτών, είναι μια μεγάλη ανακοίνωση με όλες τις συναντήσεις με διάφορους εκπροσώπους, θεσμικούς παράγοντες, τουριστικούς πράκτορες, στελέχη αεροπορικών εταιριών, με τον τούρκο πρόξενο κ.λπ. και με τις συζητήσεις-συμφωνίες που έγιναν ή που ίσως γίνουν (ή δεν γίνουν). Και η θεματολογία; Τα πάντα. Από συζητήσεις με τις αεροπορικές εταιρίες Aegean και Turkish Airlines μέχρι αδελφοποίηση με ιταλική πόλη, προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης κ.λπ.

Είναι σαφές -ιδίως από τη στιγμή που βγαίνει ένα τόσο αναλυτικό δελτίο Τύπου επαφών και συναντήσεων- ότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα κινητικότητας και έντονης εξωστρέφειας που βασίζεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του (στην ανακοίνωση δε, δεν αναφέρεται πουθενά αν συνοδευόταν από κάποιο αντιδήμαρχο, σύμβουλο ή υπηρεσιακό παράγοντα).

Αναμφισβήτητα το εύρος της προσωπικότητάς του έχει τη σημασία του, αλλά η πολιτική εξωστρέφειας μιας πόλης απαιτεί και μια πιο ομαδική προσπάθεια.

Αναλυτικά για τις συναντήσεις (με ποιους και πού) μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back