Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο βασιλιάς έχει γράμμα

Εικόνα του άρθρου Ο βασιλιάς έχει γράμμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2020, 21:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μετά την επεισοδιακή ολοκλήρωση του (τηλεοπτικού) Game of Thrones και τη σχετική απογοήτευση του Witcher, το κοινό των fantasy σειρών χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα… με fantasy.

Μια καλή επιλογή, είναι το Letter for the King του Netflix, το οποίο είναι αρκετά πράγματα:

Καταρχάς, βασίζεται σε ένα παλιότερο βιβλίο. Η Τόνκε Ντραγκτ που το έγραψε το 1962, είναι μια γηραιά πλέον, ολλανδή συγγραφέας και το De brief voor de koning είναι το διασημότερο εφηβικό βιβλίο της ολλανδικής λογοτεχνίας.

 Δεύτερον, είναι… εφηβικό. Δηλαδή μην περιμένετε τα «fuck» του Witcher και το λουτρό αίματος και σεξ του Game of Thrones. Δεν υπάρχουν.

Τρίτον, είναι μια ωραία ιστορία, που μεταφέρθηκε με πολύ αξιοπρεπή τρόπο στην τηλεόραση. Σε ένα φανταστικό κόσμο βασιλείων και ιπποσύνης, εξυφαίνεται μια μεταφυσική συνωμοσία. Όχι ιδιαίτερα πρωτότυπο μεν, αλλά τι άλλο θέλετε δηλαδή για μια τέτοια ιστορία;

Πριν από μια επταετία περίπου, το βιβλίο της Ντραγκτ μεταφράστηκε στα αγγλικά και έτσι γνώρισε μια «δεύτερη νεότητα», στην οποία περιλαμβάνεται και η τηλεοπτική μεταφορά.

Ένας ανύποπτος έφηβος που πρέπει σώνει και καλά να γίνει ιππότης, μπλέκεται στην υπόθεση που ξεπερνάει τις δυνάμεις του. Οι άνθρωποι που γνωρίζει στην περιπέτειά του όμως, κρύβουν διάφορα μυστικά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back