Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Αχιλλεύς» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Εικόνα του άρθρου Ο «Αχιλλεύς» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2021, 14:32
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τη θεατρική παράσταση της bijoux de kant «Αχιλλεύς (Ελλάς Εκλιπαρούσα)», σε κείμενο του Αθανάσιου Χριστόπουλου (1804) και σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, θα φιλοξενήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, στις 18:30.

Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Αύγουστο, αλλά είχε αναβληθεί για προληπτικούς λόγους λόγω των πυρκαγιών.

Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Θανάσης Δόβρης, Κώστας Κουτσολέλος, Θανάσης Βλαβιανός, Βασίλης Ζιάκας και η Φλομαρία Παπαδάκη.

H παράσταση: H bijoux de kant συναντά το ηρωικό δράμα του Αθανάσιου Χριστόπουλου «Αχιλλεύς» (1804), για να διερευνήσει την έννοια της ελληνικότητας και της συλλογικότητας μέσα από τον μύθο της οργής του Αχιλλέα απέναντι στον Αγαμέμνονα. Η πλεονεκτική συμπεριφορά του πρώτου από τη μία και η περηφάνια και ο εγωισμός του δεύτερου από την άλλη θέτουν σε κίνδυνο τις δυνάμεις του ελληνικού στρατεύματος και την επιτυχή έκβαση του Τρωικού Πολέμου έως ότου έρθει η πολυπόθητη συμφιλίωσή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 250 άτομα. Για την παράσταση απαιτείται η προκράτηση θέσης μέσω της ιστοσελίδας https://digitalculture.gov.gr/2021/07/achillefs-paleo-frourio-kerkiras-archeo-theatro-gitanon/. Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» προσφέρονται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο που προβλέπεται είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Ειδικότερα, για τη είσοδο στον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων ισχύει αντίτιμο εισιτηρίου 3 ευρώ (κανονικό) και 2 ευρώ (μειωμένο)..

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και στον Αρχαιολογικό Χώρο Γιτάνων, που θα είναι ανοικτός από τις 17.00.

Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back