Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος που κάπου τον ξέρουμε, σήκωσε το Euro*

Εικόνα του άρθρου Ο άνθρωπος που κάπου τον ξέρουμε, σήκωσε το Euro*
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2016, 12:08
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

​Σε έναν τελικό που ήταν απλώς λίγο καλύτερος από το κακό συνολικό θέαμα που πρόσφερε το φετινό Euro, η Πορτογαλία έκανε την έκπληξη (δεδομένης και της ροής του αγώνα) και σήκωσε το τρόπαιο. Μετά από έναν αγώνα που… «μύριζε Σάντος» από χιλιόμετρα, καθώς η Πορτογαλία στήθηκε περιμένοντας τη Γαλλία στο γήπεδο, ο πάλαι ποτέ προπονητής της ΑΕΚ, του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, αλλά βασικά της εθνικής Ελλάδας όπου έδειξε πόσο σοβαρός άνθρωπος και ικανός προπονητής είναι, βγήκε νικητής στην παράταση.

Στην κανονική του διάρκεια, ο αγώνας έμοιαζε μια προσωπική υπόθεση συγκεκριμένων ανθρώπων:

  • Του Ρουί Πατρίσιο, τερματοφύλακα της Σπόρτιγκ Λισαβόνας, ο οποίος έκανε μαζεμένες όλες τις μεγάλες αποκρούσεις του Euro, πελατιάζοντας κυρίως τον Αντουάν Γκριζμάν που προσπαθούσε με κεφαλιές να παραβιάσει την πορτογαλική εστία.
  • Του Μούσα Σισσοκό που για περίπου 60 λεπτά περνούσε σαν σταματημένους τους αμυντικούς και τους χαφ της Πορτογαλίας, κάνοντας σχεδόν δεδομένη την αποχώρησή του από τη Νιουκάσλ που έπεσε στην Τσάμπιονσιπ (τη Β’ Αγγλίας). Δεν μπόρεσε όμως να μετουσιώσει το… Pro Evolution παίξιμό του σε ένα γκολ.
  • Του Εντερσίτο Αντόνιο Μασέδο Λόπες ή απλώς Έντερ, που στην παράταση έβαλε ένα από ωραία γκολ του Euro. Παρεμπιπτόντως, κερδίζει το ψωμί του σε γαλλική ομάδα, στη Λιλ…

Και φυσικά, του Φερνάντο Σάντος. Αυτού του ωραίου τύπου, που μοιάζει με κάποιον που ξέρουμε, είτε από κάποια κούρσα με ταξί, είτε από κάποια βραδιά σε ταβερνάκι. Ο Σάντος, ο άνθρωπος που σφράγισε με την Εθνική Ελλάδας την πιο μακρόχρονη επιτυχημένη της πορεία (εντάξει, χωρίς να σηκώσει Euro μαζί της, αλλά με πολλή αξιοπρέπεια και κυρίως, αγωνιστικό σχέδιο), ο τύπος με το πέτσινο και το τσιγάρο που ταυτίστηκε μαζί του ο μέσος έλληνας φίλαθλος γιατί έτσι αντιδράει και αυτός σε μια δύσκολη φάση ή σε μια αδικία ή ακόμα και σε μια χαρούμενη στιγμή, είναι πρωταθλητής Ευρώπης.

Στο 109’ λοιπόν, η Πορτογαλία έκλεισε ουσιαστικά ένα άχρωμο και προβληματικό Euro, γεμίζοντας χαρά τους οπαδούς της (είναι και αυτοί ταλαιπωρημένοι όπως οι Έλληνες με μνημόνια αλλά και… μεταμνημόνια, μην το ξεχνάμε), αλλά και περίσκεψη τους φίλους της μπάλας. Αυτό το ποδόσφαιρο θα βλέπουμε από τούδε και στο εξής; Τέλος πάντων, αυτές οι μέρες είναι του Σάντος και της παρέας του.

*(ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε τραυματίας στο 20ο λεπτό και καθόλου τυχαία δεν είναι η απουσία του από αυτό το άρθρο)


Δείτε πόσες φορές ο Ρουί Πατρίσιο έπιασε τα άπιαστα, τα δύο δοκάρια του ματς, τον Σισσοκό να καλπάζει και τον Έντερ να κλείνει το σπίτι των Γάλλων, σε ένα βίντεο με γαλλική περιγραφή.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back