ΒΙΒΛΙΟ

Ο Αλμπέρτο Προυνέτι στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Ο Αλμπέρτο Προυνέτι στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2021, 16:49
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 18.00, στο Τζαμί στην Καλούτσιανη, θα βρίσκεται ο Αλμπέρτο Προυνέτι, συγγραφέας των βιβλίων «108 μέτρα» και «Αμίαντος» για μια εκδήλωση και συζήτηση.

Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι Βασίλης Καραπάνος, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Βαβυλωνία, Κώστας Καλαμπαλίκης, μέλος πολιτικής-πολιτιστικής λέσχης Αναιρέσεων και ο μεταφραστής των δύο βιβλίων, Βαγγέλης Ζήκος.

Με αφορμή τα δύο βιβλία θα γίνει μια κουβέντα σχετικά με την εργατική εμπειρία σε όλες τις εκφάνσεις της (εργασία, ανεργία, επισφάλεια, μετανάστευση, καθημερινότητα) και τον τρόπο που αυτή αποτυπώνεται λογοτεχνικά.
«Οι ήρωές μου δεν είναι αριστοκράτες, όπως ο Οδυσσέας που επιστρέφει στην Ιθάκη απλά και μόνο για να αποκαταστήσει μια διαταραγμένη τάξη. Οι ήρωές μου της εργατικής τάξης είναι καθημερινοί άνθρωποι, αδύναμοι, κατεστραμμένοι. Κι όμως πολεμούν, ακόμα κι εν μέσω του χάους που έχουν διασπείρει οι διαβολικές δυνάμεις του θατσερισμού. Οι ήρωές μου είναι αντιήρωες, ή συλλογικοί ήρωες, όπως το έπος μου είναι λαϊκό και κωμικό, γεμάτο γέλιο, χωρίς καμία πεποίθηση περί ανωτερότητας» λέει ο ίδιος ο Προυνέτι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back