Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο 13ος κληρονόμος» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου «Ο 13ος κληρονόμος» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2021, 15:23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mία από τις ωραιότερες αγγλικές κωμωδίες προβάλλουν τo Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα, την Πέμπτη 19 Αυγούστου, στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για την ταινία του Ρόμπερτ Χάμερ «Ο 13ος κληρονόμος» ( (Kind Hearts and Coronets, 1949).  «Ο 13ος κληρονόμος» είναι μία βρετανική μαύρη κωμωδία των Ealing Studios, που μεσουράνησαν στη μεταπολεμική Βρετανία, κάνοντας σήμα κατατεθέν τους την ειρωνεία και τον κυνισμό των μαύρων κωμωδιών τους, και αναδεικνύοντας το βρετανικό χιούμορ σε όλο του το μεγαλείο.

Η ταινία διακωμωδεί το στυλ της αριστοκρατικής βρετανικής παράδοσης, των ευγενών με τα κτήματα τους, των λόρδων και όλων των άλλων στοιχείων, που χαρακτηρίζουν τον ταξικό διαχωρισμό της χώρας.

Υπόθεση: Ένας νεαρός αστός προσπαθεί να αναρριχηθεί στην διαδοχή ενός δουκάτου για να εκδικηθεί την αδικία που έγινε στη μητέρα του σκοτώνοντας όλους τους ευγενείς που προηγούνται στην σειρά της διαδοχής. Στον μακρύ δρόμο της εκδίκησης του θα του τύχουν δύο μοιραίες γυναίκες, τις οποίες θα κατακτήσει με την ευφράδεια του, αλλά και τη μελλοντική προοπτική του τίτλου του δούκα. Όταν όμως θα έρθει η ώρα της δικαίωσής του, η εκδίκηση δεν θα έχει τελειώσει.

Τα οκτώ μέλη της οικογένειας ευγενών υποδύεται ο απολαυστικός Άλεκ Γκίνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back